Etteplan laajentaa Jyväskylän testauslaboratoriotaan

Teollisuuden suunnittelu- ja konsulttiyritys Etteplan investoi Jyväskylän testauslaboratorioonsa ja kasvattaa henkilöstöään. Laajennuksen myötä testauslaboratorion pinta-ala ja testauskapasiteetti kaksinkertaistuvat nykyiseen laboratorioon verrattuna. 

Etteplanin testauskapasiteetti laajenee investoinnin myötä. Näihin lukeutuvat elektromagneettisen yhteensopivuuden (EMC) ja radiotaajuuden testaus (RF), samoin kuin olosuhdetestaus (ENVI) ja tuoteturvallisuustestaus (Safety).

Jo nykyisin testauslaboratorio tarjoaa eri fyysisten tuotteiden testit, kuten olosuhde-, antenni- ja tuoteturvallisuustestaukset. Näitä testauksia voidaan suorittaa kaiken kokoisille laitteille, pienestä älylaastarista isoon hitsausrobottiin asti.

Osana laajennusta testauslaboratorioon rakennetaan uusi viiden metrin EMC-kammio (5 m SAC). Uudessa laboratoriossa pystytään tekemään EMC- ja RF-testejä yhä suuremmille tuotteille aina 2000 kg ja 15 m3:n kokoon asti sekä tekemään hyväksyntätestejä pohjoisamerikkalaisten (FCC & ISED) vaatimusten mukaisesti.

”Radiollisten laitteiden yleistymisen myötä EMC- ja RF-testaustarpeet ovat kasvaneet ja yhä isompia tuotteita, kuten teollisuuden laitekaappeja, tulee testattavaksi. Samalla myös kansainväliset säännökset tiukkenevat, ja me haluamme olla valmiina vastaamaan näihin tarpeisiin,” kommentoi Etteplanin tuotetestauksen johtaja Timo Kallinen.

Uuteen laboratorioon on hankittu myös 42 m3:n uusi olosuhdetestikammio, joka mahdollistaa isompienkin järjestelmien kosteus- ja lämpötilatestit. Uusi laboratoriokompleksi avataan Jyväskylän Aholaitaan 2024 vuoden keväällä. Tarkoitus on vahvistaa henkilöstä myös viidellä uudella asiantuntijalla.

Investoinnin tavoitteena on yrityksen mukaan parantaa toimitusvarmuutta ja kykyä palvella asiakkaita laajemminkin. Suomen lisäksi yrityksellä on testausasiakkaita ympäri Suomea ja Pohjois-Eurooppaa. Se on akkreditointivaatimuksen ISO 17025 mukainen kaupallinen testauslaboratorio (akkreditointitunnus: T298).

Kuvituskuva: Etteplanin suunnittelema työkoneiden paikannuslaite sulautettuine ratkaisuineen (LINKKI).