Tech World 23: Lenovo esitteli tekoälyä ja laiteprotojaan

Kiinalaisvalmistaja Lenovo esitteli innovaatiotapahtumassaan Tech Worldissa Austinissa, Yhdysvalloissa uutuustuotteiden lisäksi protolaitteita ja viimeisimmät tekoälyyn liittyvät visionsa ja yhtestyökuvionsa Nvidian kanssa. Yritys painottaa entistä enemmän hybriditekoälyä ja sitä tukevia ratkaisuja taipuisasta kännykästä erilaisiin verkko- ja ohjelmistoratkaisuihin. Katso videolta millaisia tulevaisuudessa tarjolle tulevat laitteet Lenovon mielestä ovat.

Tapahtumassa Lenovo esitteli seuraavan sukupolven tekoälyominaisuuksia, jotka on räätälöity sekä yksilöille että kaikenkokoisille organisaatioille. Yrityksen visiossa “AI for All” esiteltiin muutoksia, joita on tulossa kaikille elämän osa-alueella eri toimialoilla  niin laitteista verkkoinfrastruktuureihin ja kattaviin palvelusovelluksiin.

Lenovo CEO Yuanqing Yang and NVIDIA:n CEO Jensen Huang sopivat yhteistyöstä tekoälyratkaisuissa.

Lenovo uskoo julkisten, yksityisten ja henkilökohtaisten tekoälymallien voivan toimia rinnakkain tekoälyn mahdollistamiseksi kaikille. Datan ja käyttäjien suojaamiseksi tekoäly voi toimia laitteessa tai turvatuissa tiloissa olevien palvelimien kanssa.

Molemmissa tapauksissa Lenovo kertoo heidän AI-ratkaisujen oppivan käyttäjän antamista tiedoista tai yrityksen tietojen avulla, mutta haluaa varmistaa samalla myös, ettei tietoja jaeta julkisesti tai että ne eivät päädy avoimiin harjoitustietoaineistoihin.

Lenovo esitteli tekoälyratkaisujen lisäksi tapahtumassa myös tekoälyvalmiita laitteita ja tekoälyä hyödyntäviä ominaisuuksia, kuten vision tulevaisuuden tekoälytietokoneesta, joka lisäisi tuottavuutta, työnkulkua ja suojaisi datan.

Lenovon tulevaisuuden Motorolan-kännykkä voi taipua ranteen ympärille vaikka urheilukelloksi.

Vuorovaikutusta esiteltiin Personal AI Twin -demolla. AI Now oli puolestaan Lenovon tekoälyavustaja tietokoneille. Tapahtuman yhteydessä Lenovo kertoi myös yhteistyöhankkeistaan Nvidian ja Microsoftin kanssa.

Lenovo esitteli tapahtumassa tulevaisuuden lisäksi prototasolla olevia teknologiaratkaisujaan. Niistä yksi kiinnostavimpia tapahtumassa oli Motorola-brändille tehty kännykkä, jonka kaikki osat joustavat käyttäjän kädessä näytöstä kuoriosaan.

Tapahtumassa esitelty taipuisa kännykkäproto on vielä monella tavalla proto, mutta kertoo mihin tulevaisuudessa taipuisissa kännyköissä voidaan olla menossa nykyisistä ensimmäisistä näytöiltään taittuvista malleista.  Samaa taipuisaa FHD+ pOLED-näyttötekniikkaa voidaan käyttää Lenovon mukana myös rullattavissa näytöissä.

Lisää: Lenovon Tech World 2023 -tapahtuman 22.-23.10.2023 tarjonta (LINKKI). Tässä myös tietoa ja video  taipuisasta kännykkäprotosta (LINKKI).

Aloituskuva: Lenovo Tech World 23