VTT nousi Naton tutkimuskumppaniksi

VTT on hyväksytty ensimmäisenä suomalaisena organisaationa sotilasliitto Naton Not-For-Profit Framework -puitesopimuskumppaniksi. Uusi sopimus avaa VTT:lle mahdollisuuden osallistua Naton tutkimusprojekteihin viiden vuoden ajan.

Yhteistyö täydentää Naton tietojärjestelmävirasto NCI Agencyn yhteistyötä yritysten ja teollisuuden kanssa. Virasto pyrkii järjestelyn avulla tehostamaan tutkimustoimintaansa, nopeuttamaan projektejaan sekä tuomaan uutta erityisosaamista viraston käyttöön. VTT:n lisäksi mukana kymmenen muuta vastaavaa organisaatiota eri Nato-maista.

Sotilasliitto Nato tutkii uusien teknologioiden hyödyntämistä laajalti. Yhteistyön kautta VTT:n saa  lisää ymmärrystä uusista teknologioista ja parantaa mahdollisuuksia luoda yhteyksiä Naton asiantuntijoiden kanssa. Naton tietojärjestelmävirasto NCI Agency (NATO Communications and Information Agency) vastaa järjestelystä, joka luo puitteet Naton yhteistyölle tutkimuslaitosten, puolustusalan tutkimuslaboratorioiden ja muiden voittoa tavoittelemattomien organisaatioiden kanssa.

Kuvassa: Sopimuksen allekirjoittivat Naton tietojärjestelmäviraston General Manager Ludwig Decamps  (vas.) ja Suomen puolesta VTT:n vanhempi neuvonantaja Markku Jenu. Kuva: NATO NCI Agency