UWB-radiolla alle 10 sentin paikannus

Huipputarkkaan paikannukseen kykenevä ultrawideband-teknologia on käytössä jo teollisuuden tuotantoratkaisuissa, mutta tulossa käyttöön turkulaisen Noccelan mukaan myös kuluttajasovelluksiin. Yritys on kehittänyt alle 10 sentin tarkkuuteen pystyvän USB-lähiverkkoratkaisun. Uutuus on esillä tiistaina 7.11 alkavilla Teknologia23-messuilla Helsingissä.

Noccelan UWB-sisäverkosssa navigointi  mahdollistuu älypuhelimella helposti ilman kukaan muu saa tietää käyttäjän sijaintia, samaan tapaan kuin GPS-satelliittipaikannus toimii ulkotiloissa. Noccelan UWB-sisäverkoissa ei tarvita edes kännykkää vaan käyttöön voidaan ottaa tunnistelätkät, joiden tarkan sijainnin järjestelmä osaa laskea verkon avustuksella.

Kännykällä voi UWB-sisäverkon kautta paikantaan kaikkea tärkeää…

UWB-tekniikkaan perustuvan sisäverkolla voidaan tuottaa mikropaikannustietoa sisätiloissa alle kymmenen senttimetrin tarkkuudella. Turkulaisyrityksen  paikannusta testataan jo vientimarkkinoilla matkustajien ohjaamiseksi oikeille alueille julkisen liikenteen terminaaleissa

”Seuraavaksi nämä kyvykkyydet tulevat sisätiloihin, ja mahdollistavat palveluiden ja tuotteiden nopean ja joustavan toimittamisen suoraan asiakkaalle, vähentäen reittien etsimistä tai jonottamista”, Noccelan toimitusjohtaja Tuukka Tarkiainen kertoo.

Uusia käyttökohteita voivat olla esimerkiksi kauppakeskukset, messukeskukset ja urheiluhallit voivat uudistaa tekniikalla asiakaskohtaamisia ja tuoda uusia palveluita tai kytkeä esimerkiksi helpomman maksamisen sijaintitietoihin.

Noccela esittelee UWB-tekniikkaansa ensi viikon tiistaina Pasilan messukeskuksessa Helsingissä avautuvilla Teknologia23-messuilla.

Aloituskuva: Noccelan teollisuuskäyttöön tarkoitettu UWB-paikannusyksikkö.