PÄIVITETTY: Teknologia23-messujen seminaarivideot katsottavissa verkosta

Teknologia 23 -tapahtuma esittelee Helsingin messukeskuksessa 7.-9. marraskuuta teollisuuden  digiratkaisuja aina automaatioon ja elektroniikan komponentteihin ja mittauslaitteisiin. Näytteilleasettajia on lähes 400.  PÄIVITYS 10.11.2023:  Kävijöitä oli kolmessa päivässä 12 216. Nyt myös seminaarien videotallenteet ovat katsottavissa verkon kautta.

Teknologia23-messujen  tärkeimpiä aihealueita ovat robotiikka, hydrauliikka, pneumatiikka, koneenrakennus, ICT, kunnossapito, 3D-tulostus ja uudet energiaratkaisut. Näyttelyosuus keskittyy Pasilassa messukeskuksen kahteen suurimpaan 6 ja 7 -halliin, joissa on esillä teollisuudelle uusimpia raaka-aineita, komponentteja tai tuotantolaitteita.

HUOM! Tästä linkistä saat hallikartan esille isommassa koossa (LINKKI) 

Suomalaisten maahantuojien lisäksi messuilla on jonkin verran myös ulkomaisia valmistajia omilla osastoillaan. Messuilla ovat t alan isoimmat toimijat kuten Siemens, Valmet, Beckhoff, Phoenix Contacts, mutta paljon myös pieniä maahantuojayrityksiä.

Silti moni alan nimi puuttuu messuluettelosta, esimerkiksi Arrow ja Rutronik sekä netin komponenttikauppiaat Farnellista Mouseriin ja Digikeyn. Poikkeuksen nettijakelijoiden tarjonnassa tekee  puolalainen komponenttijakelija TME, joka on mukana messuilla omalla osastollaan.

Teknologia-messujen esiintymislavoilla kuullaan kymmeniä eri  puheenvuoroja. Ohjelmassa on kunnossapito- ja energia-alueiden lisäksi tekoälyä sekä  kvanttitietotekniikkaa, konenäköä ja robotiikkaa. Erityisen kiinnostava on tiistai-aamupäivän seminaariaihe Suomen ja koko Euroopan piirituotannosta ja suunnitteluosaamisesta. Huomenna messut huipentuu iltajuhlaan, jossa esiintyy Beckhoff-yhtiön sponsoroimana laulajatar Erika Vikman.

Samaan aikaan Teknologia23-messujen kanssa järjestetään myös kyberturvallisuusalan Cyber Security Nordic -seminaari ja näyttely, jonka aiheina ovat alan digitalisaatio ja tietoturva, kyberrikollisuus ja lainvalvonta, kybersota ja -puolustus sekä geopolitiikka ja kyberdiplomatia.

Kyberturvallisuuden näyttelyosuudessa on 40 yritystä. Mukana ovat muun muassa Arrowin ICR-yksikkö ECS Finland, Bittium Wireless, Fujitsu, Huawei, Insta.  Tilaisuuden toteuttaa messut yhteistyössä kyberturvallisuusteollisuuden järjestön, Kyberala ry:n (FISC) kanssa.  Strategisina kumppaneina ovat lisäksi it-yhtiöt Accenture, HSL Software, Huawei, Microsoft, Nixu ja Trend Micro.

Päivitetty 9.11.2023 – Teknologia23 -tapahtumassa keräsi kolmen päivän aikana 12 216 kävijää, jossa on selvää kasvua runsas vuosi sitten ensimmäistä kertaa korona-ajan jälkeen järjestettyyn vuoden 22-tapahtumaan (8054 kävijää). Vuonna 2019 tapahtuma keräsi vielä 14 558 kävijää.

Tapahtumassa tietotekniikan ja elektroniikkainsinöörien seura TIES:n korkeakoulujoukkueille järjestämän Amazing Robots -kilpailun voitti Aalto-yliopisto joukkue suunnittelemallaan Ulysses-fisubotilla.Joukkue sai voitostaan myös 10 000 euron palkintosumman.

Seuraavan kerran Teknologia-messut järjestetään Helsingissä  25.–27.11.2025.

Lisää: Teknologia23 (LINKKI), näytteilleasettajat (LINKKI), kävijäopas (LINKKI, issuu), ohjelmalavat (LINKKI) UUTTA seminaariesitykset verkkovideoina (LINKKI, lisätty 10.12.2023) sekä kaikki Teknologia23-messu-uutiset (LINKKI). Samaan aikaan järjestettävän Cyber Security Nordic 2023 -kävijäopas löytyy täältä (LINKKI, issuu).

Päivitetty 10.12.2023