Biosignaalien mittaaja voitti teknologiamessujen startup-kisan

Teknologia 23 -messujen yhteydessä järjestetyn startup-kilpailun voittaja on VitalSigns, joka kehittänyt terveydenhoidon laiteen, joka pystyy havaitsemaan, mittamaan ja analysoimaan ihmisten biosignaaleja. Kunniamaininta osoitettiin Finnadvancen kehittämille organ-on-chip-alustoille.

Suomalaisen VitalSignsin tavoitteena on virtaviivaistaa potilaan hoitoaikojalääkärin vastaanottoa ja parantaa diagnostista tarkkuutta. Yrityksen kehittämä laite pystyy samanaikaisesti havaitsemaan mittaamaan ja analysoimaan useita biosignaaleja samalla kun se dokumentoi tulokset automaattisesti ja ehdottaa diagnoosia lääkäreille.

Yrityksen laitetta,  sovellusta ja sen tekoälypohjaista analyysiä voivat käyttää myös esimerkiksi kuluttajat sekä telelääketieteen ja eläinlääketieteen ratkaisut.  VitaSignsin alusta perustuu laboratoriossa kasvatetuille ihmiselimistä kehitetyille siruille. Kehitetty teknologia voi korvata eläinkokeet ja avata tietä yhä yksilökohtaisempaan lääkehoitoon ja kestävämpään tulevaisuuteen lääketieteessä.

Kunniamaininnan saaneen Finnadvancen laitealustojen tavoitteena on nopeuttaa lääkekehitystä ja mahdollistaa kullekin yksilölle henkilökohtaisesti räätälöity lääkehoito. Raadin mielestä Finnadvancen kehittämällä ratkaisulla on suurta potentiaalia tulevaisuudessa.

Kilpailu järjestettiin nyt kolmannen kerran. Raadin mukaan taso oli laadukkain koskaan, ja kisaan ilmoittautui yli 20 korkeatasoista teknologia-alan startupia. Niistä palkintoraati valitsi finaaliin kuusi hyvää bisnesideaa erilaisilta markkinoilta, jotka kaikki olivat liiketoiminnaltaan skaalautuvia.  Finaalissa oli VitalSignsin ja FinnAvancen lisäksi yritykset Coldins, Datafarm, Nelinor ja Onit Sport. Kilpailu järjestettiin yhteistyössä Finnish Business Angels Networkin (FiBAN) kanssa ja 10 000 euron palkinnon lahjoitti  Suomen Messusäätiö.

Lisää: Startup-kisan voittaja VitalSign (LINKKI) ja kunniamaininan saanut FinnAdvance (LINKKI).

Kuva: Startup-kilpailun palkinnon vastaanotti VitalSignsin toinen perustajista Thomas Andreae. Kuvaaja: Pekka Hannila/Messukeskus