Tietoturvan Cyber Security Nordic kiinnosti

Teknologia-tapahtuman yhteydessä osin järjestetty Cyber Security Nordic 2023 tarjosi kahden päivän ajan uusinta tietoa digitalisaatiosta, tietoturvasta, kyberrikollisuudesta ja tietoverkkohyökkäyksistä ja -puolustautumisesta. Mukana oli myös 42 yritystä osastoineen.

Tapahtumassa kyberrikollisuutta ja tietoturvauhkia käsiteltiin useissa keynote-puheenvuoroissa. Esimerkiksi Truesecin Alexander Andersson ja Fabio Viggiani kertoivat esimerkiksi yksityiskohtaisesti koko kyberhyökkäyksen elinkaaren alusta loppuun.

Samaa aihetta tarkasteltiin myös geopolitiikan näkökulmasta paneelikeskustelussa How the Europe tackles Cyber Threats ja Valentino De Sousan avainpuheessa The Cyber Threat Landscape of the Nordics. Yksi odotetuimmista kansainvälisistä puhujista, asianajaja ja aktivisti Max Schrems, joka pureutui aiheeseen puheessaan Data Transfers from the EU to Third Countries in this Current Political Situation.

Lisäksi Microsoftin Rachel Chernaskeyn avainpuhe käsitteli, miten eräät kansallisvaltiot yrittävät käyttää vaikuttamisoperaatioita samanaikaisesti kyberhyökkäysten kanssa ja miten nämä operaatiot vaikuttavat ja muokkaavat vaaleja, konflikteja ja muita maailman suuria tapahtumia.

Tapahtuma keräsi kahden päivän aikana yli 1900 osallistujaa ja 47 näytteilleasettajaa. Mukana oli suomalaisista toimijoista muun muassa Bittium, Insta ja Nixu kansainvälisten HP:n, Trend Micron, Microsoftin,  Huawein ja Fujitsun rinnalla. Mukana oli myös elektroniikan komponenttijakelija Arrwowin ECS-yritys ICT- ja verkkotuotteineen.

Samaan aikaan vieressä messuhallissa järjestetyillä Teknologia23-messuilla oli myös tietoturvaratkaisuja tarjoavia teleoperaattoreita sekä oululainen Tosibox. Lisäksi Cyber Securityn tietoturvapalkinto jaettiin eilen IoT-alueen tietoturvaa tarjoavalle Laavat-yritykselle. Lue lisää (LINKKI).

Seuraava Cyber Security Nordic järjestetään Helsingissä 29.–30. lokakuuta 2024.

Kuvat: Helsingin Messukeskus/Kimmo Brandt