Kempowerin uusi tutkimuskeskus käynnistyy – uusi vetäjä

Latauslaitteita valmistavan Kempowerin uusi tutkimuskeskus Lahdessa vihitään virallisesti käyttöön kuun lopulla Malskilla järjestettävässä New trends of electrification -tilaisuudessa. Samalla viestitään, että Electric Mobility Research Centerin tutkimusjohtajaksi on valittu Ville Naumanen.

Kempower ja LUT-yliopisto aloittivat jo kesäkuussa yhteistyön, jonka seurauksena Lahden kampukselle on nyt avattu uusi sähköisen liikenteen tutkimuskeskus.  Uusi EMRC-tutkimuskeskus tukee Kempowerin tuotekehitystä ja tutkimusta sekä kasvustrategiaa. Samalla se on osa Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM).

”Tutkimus ja tuotekehitys ovat olleet Kempowerin ytimessä yhtiön perustamisesta asti, ja uusi tutkimuskeskus on merkittävä lisäys RDI-toimintaamme”, sanoo Kempowerin teknologiajohtaja Mikko Veikkolainen.

Uusi tutkimuskeskus on keskeinen osa Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteria (Lahti GEM), joka on yritysten, tutkimus- ja oppilaitosten sekä kaupunkien yhteistyöalusta. Se läpileikkaa myös lähes koko LUT-yliopiston tarjonnan tekniikasta ja taloudesta yhteiskunta- ja viestintätieteisiin.  LAB-ammattikorkeakoulu on myös yhteistyössä mukana.

Laajemminkin EMRC on tärkeässä roolissa, kun Lahdessa kehitetään sähköiseen liikenteeseen liittyvää tutkimusta. Samalla Lahden seudun sähköisen liikenteen klusteri Lahti GEM on muutamassa vuodessa kasvanut yli 40 toimijan aktiiviseksi yhteistyöalustaksi.

’’Haluamme panostaa klusteriyritysten liiketoiminnan kasvuun ja kansainvälistymiseen erityisesti kehityshankkeiden ja pilotointien avulla”, kertoo Lahti GEM-klusteria vetävä liiketoimintakehittäjä Pekka Komu Lahden Seudun Kehitys LADECista.

”Lahteen avattava sähköisen liikenteen tutkimuskeskus EMRC on hyvä esimerkki yhteistyöstä, jossa klusterin toimijat, Kempower ja LUT-yliopisto, ovat löytäneet toisensa ja lähteneet rohkeasti rakentamaan uutta. Tällaiset uudet avaukset tukevat Lahden kehittymistä sähköisen liikenteen mallikaupunkina”, Komu jatkaa.