Sähkömoottoripyörään uusi ohjelmistoalusta

Suomalaistaustainen Verge Motorcycles on esitellyt sähkömoottoripyöräänsä uuden Starmatter-järjestelmäalusta, jossa yhdistyvät pyörän ohjaus- ja anturiratkaisut sekä graafinen käyttöliittymä. Langattomien verkkoyhteyksien kautta ohjelmistopäivitykset voidaan hoitaa myös nopeasti.

Verge Motorcycles on esitellyt järjestelmäalustan kanssa myös 12 miljoonan euron rahoituskierroksen, jolla halutaan vauhdittaa yhtiön kansainvälistä kasvua ja teknologista kehitystyötä. Apuna yhtiöllä on suomalainen kasvusijoituspalvelu Springvest.

’’Kerättävän rahoituksen avulla pystymme panostamaan myös tänään julkistettujen huippuluokan ohjelmisto-, sensori- ja tekoälytoimintojen kehittämiseen, jolla varmistamme paikkamme alan pioneerina myös jatkossa“, Verge Motorcyclesin talousjohtaja Mark Wilson kertoo.

Uusi Starmatter-alusta mullistaa moottoripyöräilyn yhdistämällä ohjelmistopäivitykset, anturiteknologian, tekoälyn ja edistyksellisen käyttöliittymän.

Yhtiön mukaan Starmatter-alusta vahvistaa entisestään heidän asemaa yhtenä sähkömoottoripyöräilyn merkittävimmistä suunnannäyttäjistä. Uusi alusta tuo mukanaan myös automaattiset over-the-air-päivitykset (OTA), joiden kautta pyörään saadaan uusia toimintoja ja parannuksia.

Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki.

 

Lisäksi Starmatter-alusta tarjoaa valmiudet hyödyntää tekoälyä ja koneoppimisen avulla anturitietoa uudella tavalla. Sen kautta voidaan tuoda jopa käyttäjäkohtaisia ominaisuuksia.

“Näin kokonaisvaltaista teknologiaharppausta ei olla nähty moottoripyörissä koskaan aikaisemmin”, kehuu Verge Motorcyclesin teknologiajohtaja Marko Lehtimäki (kuvassa) uutta Starmatter-alustan toiminnallisuuksia.

Starmatter-alustan keskiössä on uudelleenrakennettu graafinen käyttöliittymä, jonka osalta se tekee yhteistyön Unreal Engine -pelimoottoria kehittävän peliyhtiö Epic Gamesin kanssa.

Autoissa tekoälytoiminnot ovat olleet käytössä jo vuosia, mutta moottoripyörissä antureita ja tekoälyä ei ole juurikaan hyödynnetty. Merkittävää on nyt että suomalaisyritys tuo kaikki uusimmat anturi- ja ICT-teknologiat tärkeäksi osaksi sarjatuotannossa olevaa moottoripyörää.

Anturipaketissa on esimerkiksi GPS- ja kiihtyvyysmittaukset sekä langattomina yhteyksinä Bluetooth, 4G- ja Wifi.

Lisää: Verge Motocycles (LINKKI), Starmatter (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiemmat artikkelit sähkömoottoripyöristä (LINKKI).

Kuvat: Verge Motorcycles