Suomi saa Helsinkiin sähköautomessut vuonna 2025

Euroopan suurin sähköautojen ja -ajoneuvojen sekä siihen liittyvän teknologian messutapahtuma eCar Expo, saapuu parin vuoden päästä Suomeen. Näyttelyn järjestetään Helsingin messukeskuksessa 25.–27. huhtikuuta 2025. Mukana tulee olemaan henkilösähköautojen lisäksi latausinfra sekä ammattipuolen hyötyajoneuvot ja työkoneet. Messujärjestäjänä toimii ruotsalainen eLife Nordic AB.

Ruotsissa ja Tanskassa tähän asti järjestetty sähköajoneuvojen eCar Expo tulee huhtikuussa 2025 ensimmäistä kertaa Helsinkiin.  Tapahtuman takana on eLife Nordic Ab, joka on järjestänyt tapahtumia vuodesta 2016 alkaen Tukholmassa, Göteborgissa. Tallinassa ja viimeksi kuukausi sitten Kööpenhaminassa.  Ensi vuonna eCar Expo järjestetään myös Oslossa helmikuussa 2024.

’’Yli 250 000 vierasta on tutustunut messuillamme sähköautoihin, lataustekniikkaan, energiaratkaisuihin sekä kaksi- ja kolmipyöräisiin sähkökäyttöisiin ajoneuvoihin’’, kertoo ruotsalaisen eLife Nordicin toimitusjohtaja Gunnar Dackevall.

Tulevan Helsingin tapahtuman avajaispäivä perjantai 25.4.2025 on varattu ammattilaisille ja sen yhteydessä tarjotaan alueen erikoisohjelmaa ja sisältöä. Lauantai 26.4 ja sunnuntai 27.4.2025 on varattu kaikille sähköautoista kiinnostuneille.

Tapahtumassa on esillä uutuusmallien ja myös konseptiautoja ja koeajomahdollisuus. Järjestäjä lupaa tuoda messuilla yhteen henkilösähköautojen ostajien lisäksi sähköistyvän liikenteen tarvitseman infrastruktuurin ja niiden tekijät. Ja lisää kävijäkuntaa tullee ammattilaisista sillä sähkökäyttöisyys yleistyy myös erilaisissa hyötyajoneuvoissa ja työkoneissa.

Lisää: eCarExpo-messut, 25.-27.4.2025 Helsinki (LINKKI)