5G-puhelin räjähdysvaarallisiin tiloihin – oululaiset mukana

Automaatiotalo Pepperl+Fuchs on julkistanut kestokännykkänsä Ex-tason räjähdysvaarallisiin tiloihin. Uusi Smart-Ex03 tarjoaa 5G-verkkojen lisäksi langattoman Wifi6-tuen. Tuotteen takana on yhtiön Ecom-tytäryhtiö, joka omistaa nykyisin myös oululaisen Aava Mobilen.

Pepperl+Fuchsin teollisuuden räjähdysvaarallisiin tiloihin tarkoitettu 5G-älypuhelin Smart-Ex03:n on kuuden tuuman näyttö. ja käyttöjärjestelmänä Android 13.

Laitteessa on push-to-talk-radiopuhelintoiminta ja eSIM-toiminto, joten sen käyttöönotto verkossa sujuu nopeasti missä päin maailmaa tahansa.

Uutuudessa yhdistyvät Pepperl+Fuchsin mukaan yrityksen tytäryhtiöiden asiantuntemus ja osaaminen. Niistä saksalainen Ecom Instruments on erikoistilojen mobiililaitteiden edelläkävijä ja oululainen vuonna 2021 ostettu Aava Mobile teollisuustablettien ja langattomien teknologioiden kehittäjäyritys

Uusi Smart-Ex 03 soveltuu monenlaiseen prosessiteollisuuteen, esimerkiksi vety- ja energiateollisuuden tai akkutuotannon huolto- ja logistiikkaratkaisuihin. Se on tarkoitettu esimerkiksi digitaalisen työnkulun ja työtilausten hallintaan, käyttöturvallisuuteen, skannauksiin ja omaisuuden hallintaan sekä kunnossapitoon tai IoT-ratkaisujen seurantaan.

5G-verkkotuen ansiosta Smart-Ex03 a mahdollistaa vikasietoisen tiedonsiirron jopa 10 Gbit/s:n nopeudella ja alle 5 millisekunnin vasteella.

Lisää: Pepperl+Fuchs (LINKKI), Smat Ex03-puhelimen tuotetiedot (LINKKI) ja Suomen edustaja Sensonor (LINKKI) sekä uutinen Aava Median myynnistä 4.9.2021 Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).