Automaatioyritys osti Aava Mobilen

Saksalainen automaatioyritys Pepperl+Fuchs vahvistaa mobiilipuolen liiketoimintayksikköään ostamalla Aava Mobile Oy:n. Oululaisyritys on erikoistunut yrityksille suunnattuihin tablettitietokoneisiin ja maksupäätteisiin.

Oululaisyrityksen ostajana on vuonna 1945 perustettu automaatioyritys Pepperl+Fuchs, jonka liikevaihto on yli 700 miljoonaa euroa ja työvoimaa noin kuusituhatta. Pepperl+Fuchin mobiiliyksikkö tekee antureita ja teollisuuteen sopivaa mobiilitekniikkaa.

Yritys tulee osaksi saksalaisyhtiön Mobile Computing and Communication – liiketoimintayksikköä, joka perustettiin noin neljä vuotta sitten kun yritys osti saksalaisen ecom instruments GmbH:n. Yritys jatkaa silti omana yksikkönään ja omilla tuotemerkeillä, mutta töitä tulee myös emoyhtiön tuotevastuista.

”Olemme iloisia voidessamme tuoda voimamme Pepperl+Fuchs -konserniin seuraavan sukupolven teollisten älypuhelimien ja tablettitietokoneiden suunnittelussa, ja odotamme tästä uudesta kokoonpanosta monia synergioita”, sanoo Aava Mobile  toimitusjohtaja Markus Appel tiedotteessa.

Oululaisen Aava Mobilen tausta on runsas vuosikymmen sitten EMS-yritys Flectronicsin Oulun mobiilialueen suunnitteluyksikössä, jota oltiin lopettamassa. Aavan viime vuoden liikevaihto oli 48 miljoonaa ja liiketulos 1,5 miljoonaa euroa. Työntekijöitä on 125 , joista pääosa (86) Suomessa.

Rahoittajana on toiminut  alusta alaken sijoitusyhtiö Nexit Ventures, jonka tukemia muita yrityksiä ovat olleet Ekahau, Hybrid Graphics, Hantro, ja Rightware.

Lisää: Aava Mobilen (LINKKI) sekä Pepperl+Fuchsin  (LINKKI) sekä sijoitusyhtiö Nexit Venturesin tiedotteet (LINKKI). Lisää tietoa Pepperl+Fuchsin teollisuuden mobiilituotteista Uusiteknologia.fi:n artikkelissa 24.5.2021 (LINKKI).

Kuvat: Aava Mobile