Käytetyt sähkö- ja hybridiautot kävivät kaupaksi – bensiinimallit laskussa

Marraskuun käytettyjen autojen myynnissä sähkö- ja hybridiauto tekivät kauppansa. Uusimpien kauppatilastojen mukaan autoliikkeet myivät yhteensä 25 634 autoa, josta polttomoottoriautojen lisäksi kasvava osa oli sähkö- ja hybridiautoja.

Autobisneksen Netwheels-mittariston, Autoalan tiedotuskeskuksen ja Autolle.comin tilastojen mukaan käytettyjen autojen kauppa kasvoi marraskuussa 9,2 prosenttia viime vuoden marraskuuhun verrattuna. Suurin osa käytetyistä autoista on edelleen bensiinimalleja, mutta muidenkin käyttövoimien suosio kasvaa.

Bensiinimallien myynti laski yhdistettyjen tilastojen mukaan marraskuussa 5,2 prosenttia, mikä on poikkeus aiempiin vuosiin verrattuna. Dieselautojen osuus pysyi vakaana, mutta hybridiautojen myynti nousi marraskuussa huimasti 50,2 prosenttia ja sähköautojen peräti 84,5 prosenttia. Samalla käytettyjen sähköautojen markkinat ovat merkkivalikoimaltaan laajentumassa.

Ykkösmerkkinä ollut Tesla on menettänyt Autocomin mukan osuuttaan, laskien 20,7 %:iin marraskuussa 2023, kun se vielä vuotta aiemmin oli 29,0 prosenttia.   “Käytettyjen sähköautojen tarjonta kasvaa, ja markkinoille on tullut uusia, edullisempia merkkejä’’, mainitsee myös Autolle.comin Lämsä sanoo. Yritys myy käytettyjen lisäksi uusia Maxus- ja BYD-sähköautoja. Autolle.comilla on toimintaa seitsemällä paikkakunnalla eripuolella Suomea.

Marraskuun 2023 myydyimmät käytetyt sähköautot

  1. Tesla (20,7 % kokonaismyynnistä)
  2. Volkswagen (11,9 % kokonaismyynnistä)
  3. Audi (7,5 % kokonaismyynnistä)
  • Suosituimmat yksittäiset käytetyt automallit olivat Tesla Model 3 (13,0 % kokonaismyynnistä), Audi E-Tron (5,0%) ja Volvo-taustainen Polestar 2 (4,7 %).

*) Tedot perustuvat konsulttiyritys Netwheels-mittariston , Autoalan tiedotuskeskuksen ja Autolle.comin tilastoihin.

Lisää: Autolle.com (LINKKI), Netwheelsin syksyn 2023 sähköautotilasto (LINKKI) ja Autoalan tiedotuskeskuksen uusimmat autotilasto käyttövoimittain(LINKKI) sekä aiemmat sähköautoja käsitelleet artikkelit Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuvituskuva: UT