Virtapihi Bluetooth-piiri IOT-ratkaisuihin

Nordic Seminconductor vahvistaa uuden nRF54L-piirisarjan avulla asemaansa pienitehoisten Bluetooth-IoT-piirien toimittajana. Uusi RF54L tarjoaa aiempiin pienentyneen tehonkulutuksen lisäksi paremman suorituskyvyn ja isomman muistikapasiteetin.

Nordicsemin uusi nRF54L-sarja on looginen seuraaja hyvin suositulle nRF52-piirisarjalle. Sirun prosessori tarjoaa kaksinkertaisen prosessointitehon hyvin suosittuun edeltäjäänsä nRF52840 SoC:hen verrattuna ja vieläpä sitä pienemmällä virrankulutuksella.

Piiri sisältää ARM:n Cortex-M33 -prosessorin 128 MHz:n kellotaajuudella. Haihtumaton muistia 1,5 megatavua ja 256 kiloravua RAM-muistia, joka riittänee jopa useiden protokollien samanaikaiseen käyttöön. Piiri on valmistettu taiwanilaisen TSMC:n 22 nanometrin prosessitekniikalla.

Piirissä on moniprotokollaradio, joka tarjoaa jopa +8 dBm lähetystehon sekä -98 dBm:n RX-herkkyyden 1 Mbps Bluetooth LE:lle. Radio-osa tukee kaikkia Bluetooth 5.4 -ominaisuuksia, Bluetooth Meshiä, Threadiä ja Materia.

Uusi nRF54L15 tarjoaa myös parannetun tieturvasuojauksen ja muutenkin lisää ominaisuuksia. pienemmällä virrankulutuksella. Tietoturvaosuus on suunniteltu korkeimmalle PSA Certified Level 3 -tasolle. Se tarjoaa suojatun käynnistyksen, suojatun laiteohjelmistojen päivityksen ja suojatun tallennustilan.

Piirin oheistoiminnot on toteutettu RISC-V-laskimella. Lisäksi piirin anturit havaitsevat jos piiriä yritetään huijata. Energiansäätöä auttaa piiriin integroitu Global RTC-reaaliaikayksikkö. Se voi herättää uutuuspiirin syvimmästä lepotilasta.  Uusi nRF54L15 on saatavilla näytteinä 6 x 6 mm:n QFN31-paketissa kehitykseen, mutta volyymeissa 2,4 x 2,2 mm:n kiekkotason sirupaketissa (WLCSP) kahtena eri versiona.

Lisää: Nordic Semiconductor (LINKKI), tuotetiedot nRF54L15 (LINKKI) ja Suomen jakelijat (LINKKI).

Kuvituskuva: NordicSemin Youtube-videolta (LINKKI).