Hyvää uutta vuotta 2024 t. Uusiteknologia.fi

Uusiteknologia.fi:n toimitus toivottaa kaikille lukijoille ja yhteistyötahoille hyvää uutta vuotta 2024.  Sivuston aivan kiihkein päivittäinen uutisointi hiljenee, mutta palaamme takaisin päivittäiseen rytmiin heti tammikuun alkupuolella. Kokosimme tähän Sinulle joitakin joukon tämän vuoden tärkeimpiä uutis- ja tekniikkajuttuja sekä messuraportteja videoineen.

Koronapandemiasta huolimatta suomalaisyritysten teknologiavienti on vetänyt varsinkin alkuosan vllättävänkin hyvin, mutta nyt taantuma on tarttunut jo teknologia-alankin tilausmääriin. Viimeisimmät tiedot voit lukea Teknologiateollisuuden  tuotanto- ja vientiluvuista (LINKKI).

Olemme esitelleet vuoden aikana myös Uusiteknologia.fi -sivustolla kymmeniä uusia suomalaisen teknologiateollisuuden uutuustuotteita ja innovaatioita. Heikentyneistä näkymistä alalla on edelleen uskoa tulevaisuuteen. Yksi suosotuimmista uutisia oli  ”Näin kulkee sähkökelkka” (LINKKI) ja tamperelaisten suunnittelema RISC-V-piiri (LINKKI). Myös F-35-hävittäjähankinnan tuomat kehitystyöt Suomeen (LINKKI) ja uusimpana lumikelkka-alue sai lisää sähköä kun mikkeliläinen Aurora Powertrains esitteli uuden sähkömoottorikelkkansa Rovaniemen menneillä Kelekka23-messuilla (LINKKI).

Myös jutut Lidar-kuvatutkalla varustetusta dronesta (LINKKI), uudenlainen voimaa antava akkureppu (LINKKI)) ja juttu  ”miten Suomen 5G-verkko laajenee” (LINKKI) keräsivät lukijoita. Myös aurinkopaneelien käyttö ikkunoissa sai paljon lukijoita (LINKKI).

Olemme uutisoineet myös monista Suomen uusista teknologiateollisuuden  tutkimuspanostuksista. Hyvä esimerkki yrityspuolelta on Kempowerin uusi tutkimusyksikkö Vaasassa (LINKKI) tai kuinka Suomi aikoo ensi vuonna  panostaa voimalla kvanttitutkimukseen (LINKKI). Myös tietoliikenneyritys Nokiaa on käsitelty tulosjuttujen lisäksi uutisissa (LINKKI, haku Nokia) ja etusivun lyhytuutisten English News -osuudessa (LINKKI).

Tämän vuoden suurin panostuksemme tekniikkajuttuihin oli  toukokuussa julkaistu Nykyelektroniikan suunnittelukoulu (LINKKI), joka laajeni vielä marraskuussa kahdella uudella mikro-ohjaimien ja FPGA-piirien  ohjelmointia sekä IoT-tietoturvaa käsittelevällä osalla (LINKKI4 ja LINKKI5). Lisää muita tekniikka-artikkeleita löydät osoitteesta  (LINKKI) ja uutuustuotteet  (LINKKI).

Päivittäisten uutisten lisäksi nettisivulla on esitelty videoiden avulla uusia teknologioita (LINKKI), joista viimeisimpänä Teknologia23-messujen seminaarivideot (LINKKI) sekä videot startup-yritysten Slushin esityksistä (LINKKI). Lisäksi tulevan vuoden tärkeimmät messu- ja kongressit löytyvät täältä (LINKKI).

Hyvää uutta vuotta 2024

toimitus

Kuvituskuva: Shutterstock

Päivitetty 27.12.2023