CES24: Televisioihin uutuuspiireillä lisää tekoälyä

Huomenna Las Vegasissa alkavilla kulutuselektroniikan messuilla on tuttuun tapaan kaikki uusimmat televisiomerkit uusine näyttöratkaisuineen. Oledin ja muiden uusien näyttöratkaisujen ohella tekoäly on kovassa nosteessa, esimerkiksi Samsung panostaa uusimmassa TV-prosessorissaan voimalla uusiin neuroverkkotekniikoihin.

Samsung Electronics käynnistää Las Vegasin tekoälynäyttöjen aikakauden lanseeraamalla tapahtumassa uusimmat Neo QLED-, MICRO LED-, OLED- ja Lifestyle-sarjojen televisiomallit. Niistä QLED 8K vie valmistajan mukaan kuvan- ja äänenlaadun uudelle tasolle tuoreella yrityksen itse vamistamallaan NQ8 AI Gen3 -prosessorilla.

Uuden 2024 Neo QLED 8K:n ytimessä on Samsungin NQ8 AI Gen3:n neuraalinen prosessointiyksikkö (NPU), jonka luvataan jopa kaksi kertaa nopeampi kuin edeltäjänsä.

Neuroverkkojen määrä on myös kasvatettu 64:stä kahdeksankertaiseksi. 512 neuroverkon ansiosta kaikki ruudulla näkyvä toistetaan terävästi ja yksityiskohtaisesti. Tämän edistyneen prosessorin ansiosta vuoden 2024 mallisto on varustettu päivitetyillä suorituskykyparannuksilla.

Lisäksi Neo QLED -mallisto tuo mukanaan joukon kuvanlaatua ja muotoilua parantavia ominaisuuksia kuten 8K AI Upscaling Pro, joka hyödyntää uutta NQ8 AI Gen3 -suoritinta tehostettuun 8K-skaalaukseen, joka terävöittää matalan resoluution sisällön näytettäväksi erittäin korkealla resoluutiolla.

Lisäksi television AI Motion Enhancer Pro lupaa ratkaista nykyisin yleisiä ongelmia urheilusisällöissäm kuten pallon vääristymisen. Ominaisuus tunnistaa automaattisesti urheilulajin ja käyttää syväoppimista oikean pallontunnistusmallin soveltamiseen.

Maailman ensimmäinen laitteensisäinen TV-ominaisuus, joka käyttää tekoälyä ja optista merkkientunnistusteknologiaa (Optical Character Recognition, OCR) ja mahdollistaa puheoppaan upotetuille teksteille reaaliaikaisesti.

Uusi esiteltävä Neo QLED 8K:n muotoilu on varsin ohutta eli se on 12,9 mm syvä. Siinä on käytössä uusin 2024 Tizen OS-käyttöjärjestelmä, joka tarjoaa yksilöidyn sisältö- ja palvelukokemuksen, joka perustuu älytelevisioon asetettuihin käyttäjätileihin.

Myös käyttöliittymä on päivitetty ja se kytkeytyy Samsung-tiliin, jolloin käyttäjä pääsee käsiksi suosikkikanaviinsa ja -sisältöihinsä. Palvelu tarjoaa myös räätälöityjä sisältöehdotuksia katseluhistorian perusteella.

Samsungin uudet televisiomallit ja näytöt ovat myös entistä yhteensopivampia Samsungin ekosysteemin eri laitteiden välillä, mikä mahdollistaa entistä integroidumman yhteyden televisioiden ja älypuhelinten tai puettavien laitteiden välillä.

Lisää: Samsung järjestää Las Vegasin CES24-messuilla myös kaksi lehdistötilaisuutta, joita voi seurata myös Youtube-kanavalla (LINKKI) ja muitakin CES24-sivujen (LINKKI) ja tapahtuman pressisivujen kautta (LINKKI).

Tätä CES23-juttua päivitetään myöhemmin muidenkin valmistajien uutuuksilla ja julkistuksilla….

Kuvituskuva: Samsung esitteli 8K-tarkkuuden QLED-malliaan  Las Vegasissa jo CES2020-messuilla.