Suomalaisyritys mikro-ohjainyhteistyöhön Infineonin kanssa

Suomalainen ohjelmistotyökaluja kehittävä Qt Group ja saksalainen piirivalmistaja Infineon tekevät yhteistyötä uusien arm-pohjaisten mikro-ohjainten graafisten käyttöliittymien kehittämisessä. Tarkoitus on tehdä käyttöliittymien toteuttamisesta entistä nopeampaa.

Helsingin pörssissä noteerattu Qt ovat aloittaneet jo  työkalut Infineonin Traceo T2G  Cluster-mikro-ohjaimiin. Niiden avulla pystytään rakentamaan visuaalisia käyttöliittymiä ja samalla saavuttamaan kustannussäästöjä ja aiempaa pienempi virrankulutus.

Infineonin auton näyttöjen T2G-ohjainpiriien kehityskortti

Infineonin mikro-ohjaimia käytetään yhä enemmän sovelluksissa, joissa vaaditaan viiveetöntä käynnistystä, pientä fyysistä jalanjälkeä ja kustannustehokasta, reaaliaikaista prosessointia.

Uudet grafiikalla varustetut mikro-ohjaimet sopivat erityisesti ajoneuvojen ja moottoripyörien mittaristoihin, rakennuskoneisiin, teollisuuden ja lääketieteen sovelluksiin sekä useihin muihin käyttötarkoituksiin.

“ Mikro-ohjaimet tukevat yhä tarkempia näyttöjä ja entistä sulavampaa grafiikkaa. Oli kyse sitten ajoneuvoista, terveysteknologiasta tai teollisuusautomaatiosta, käyttöliittymien on reagoitava nopeasti ja niiden on tarjottava laadukasta grafiikkaa ilman viivettä’’, kertoo QT:n Toni Paila.

Infineonin T2G Cluster -ohjainpiiriperhe tukee graafisia käyttöliittymiä korkealla kuvataajuudella aina HD-tarkkuuteen asti. Integroimalla Qt for MCUs -teknologian suoraan mikro-ohjaimiinsa Infineon voi nyt toimittaa älykkään grafiikkateknologiaa uudella tavalla.

’’Kun tuomme Qt:n tuottavuus- ja tehokkuushyödyt mikro-ohjaimiimme, autamme asiakkaitamme puolittamaan markkinoille pääsyyn kuluvan ajan’’, kertoo Infineonin mikro-ohjainpuolen Ralf Ködel. 

Uuden alustan avulla voidaan QT:n mukaan saavuttaa viisi kertaa tehokkaampi muistinkäyttö verrattuna markkinoiden keskimääräiseen muistinkäyttöön ja tuplasti nopeampi käynnistysaika verrattuna markkinoiden keskimääräiseen käynnistysaikaan.

Qt:n tuettu Traveo T2G-ratkaisua demotaan Saksan Nürnbergissä  ensi huhtikuussa järjestettävillä Embedded World 2024 -messuilla.

Lisää: QT-Infineon-tuki (LINKKI) ja Infineon Traveo T2G-ohjaimet (LINKKI).

Kuvituskuva: QT for MCUs