Kymmenen 6G-kirjaa ilmaiseksi – uusin vr:stä ja metaversiumista

Oulun yliopiston professorilta Steve LaVallelta on ilmestynyt kirja virtuaalitodellisuudesta ja metaversumista. Uutuus on nyt luettavissa vapaasti 6G Flagship-ohjelman nettisivun kautta. Tarjolla on LeVallen kirjan lisäksi joukko muitakin 6G- ja IoT-tekniikoita käsittelevää teosta. Yliopisto julkaisee myös omaa 6G tutkimuksesta kertovaa 6G Waves -lehteä.

Professori Steve LaVallen hän käy läpi uudessa kirjassaan virtuaalitodellisuusjärjestelmien perusteet ja alan kehityksen konkreettisten esimerkkien kautta. Se kattaa laajan valikoiman aiheita, kuten geometrista mallintamista, graafiikan renderöintiä ja laitteiden optiikkaa.

Kirja tarjoaa myös yksityiskohtaista tutkimusta ihmisen aistijärjestelmistä eli näön, kuulon ja tasapainon suhteesta virtuaalilaitteita käytettäessä sekä syvällisen katsauksen muun muassa käyttöliittymäsuunnitteluun ja käyttökokemukseen.

Lisäksi uutuuskirja tarjoaa arvokkaita oivalluksia kehittäjille ja käsittelee alan teknologisia haasteita. Siinä on matemaattiset mallit, teknologia ja ihminen laitteiden käyttäjänä muodostavat kokonaisuuden, josta ei mitään puutu.

Virtual Reality -kirjan kustantaja on Cambridge University Press, joka on julkaissut kirjan sähköisen version lisäksi paperiversiona. Pdf-pohjaisena teos on vapaasti luettavissa Oulun yliopiston 6G Flagshipin sähköisessä kirjastossa. Uutuuden lisäksi tarjolla on myös muitakin 6G-verkkojen  taloutta, tietoliikennettä, tietoturvaa, kestävää kehitystä ja tekoälyä käsittelevää teosta.

Professori LaValle johtaa Oulun yliopistossa Perception Engineering -tutkimusryhmää, jossa yhdistyy robotiikan ja virtuaalitodellisuuden osaaminen unohtamatta neurotieteitä ja psykologiaa.

Lisää: Oulun yliopiston 6G Flagship -ohjelman sähköinen kirjahylly (LINKKI), Virtual Reality -kirjan maksullinen printtiversio ja ilmainen pdf-versio (LINKKI)ja 6G Flagship-ohjelman 6G Waves-lehdet pdf-muodossa (LINKKI).