Uuden tyylin tietokonekoteloita mikropöydästä puuhun ja lasiin

Kannettavien ja tablettitietokoneiden rinnalla osa käyttäjistä haluaa edelleen koota itse mikronsa omien vaatimustensa mukaisesti. Samalla kotelotarjonta on laajentunut ja myynnissä on mitä erilaisimpia malleja puusta lasiin tai koko tietokoneen sisältäviin pöytäratkaisuihin asti.

Yksi erikoisimpia  on suomalaistaustainen Unevvn:n Base, joka ei näytä tietokoneelta lainkaan. Se on  pöytä, jonka sisään voi rakentaa tietokoneen. Sen avattavan pöytäpinnan alla kaikki tarvittavat tilat tietokonekomponenteille ja myös 27 tuuman näytölle sekä hiirelle ja näppäimistölle.  Pöydän jalat taittuvat pöytätason alle, joten kokonaisuutta voi siirrellä helposti. Pelaamisen lisäksi se soveltunee myös muuhunkin käyttöön.

Fractal Design North.

Toinen esimerkki on Fractal Design North, joka eroaa valtavirrasta perinteisen puupaneloinnin ansiosta.  Kotelon metallipinnat ovat joko hiilenmustia tai kalkinvalkoisia.  Molempiin väreihin puupanelointi tuo valmistajan mukaan luonnon harmoniaa ja perinteikkään arvokasta tyyliä.

Kotelo on saatavana myös tummennetulla karkaistusta lasista valmistetulla sivupaneelilla, jolloin tietokoneen komponentit näkyvät ulospäin normaalia hillitymmin.  Lisäksi kotelon pyöristetyt reunat ja messinkiset tai teräksiset näppäimet ja jalat täydentävät kokonaisuuden ja tekevät kotelon ulkoasusta sopivan vaikkapa olohuoneen pieneksi sivupöydäksi.

Myynnissä on muidenkin kotelovalmistajien tuotteita. Esimerkiksi Phanteksin Evolv Shift XT -kotelo, joka  tuo monikulmaisella muotoilullaan, alumiinipinnallaan ja karkaistusta lasista peilipinnallaan mieleen futuristisen avaruusaluksen. Väritykseltään silkinmustana tai avaruushopeisena saatava kotelo muuttaa kokoaan tarpeen mukaan 211, 244 ja 272 millimetriä korkeaksi.

Azzan Cube 802 on puolestavarsin futuristinen lasikuutio, joka poikkeuksellisen jalustansa avulla näyttää leijuvan ilmassa yhdellä kulmallaan. Siinä on kolme lasipintaista sivua, RGB-valoraidat ja RGB-valaistut tuulettimet . Lasipinnoistaan huolimatta kotelon ilmoitetaan olevan  metallirunkonsa ansiosta tukeva. Kotelo on sisältä musta ja myös lasipinnat ovat tummennettuja.

Lisää: Unevn (LINKKI), Fractal (LINKKI), Phanteks (LINKKI), , Azza (LINKKI) ja Suomen edustaja Jimm’s PC-Store (LINKKI)