Suojattu 5G-reititin ja gigabitin suojareititin käyttöön

Teollisuuden tuotantoverkot on toteuttava entistä turvallisemmin, jotta toiminta voidaan taata ongelmatilanteissa. Saksalainen Phoenix Contact on esitellyt uudet mGuard-tietoturvareitittimistään 5G- ja gigabitin versiot. 

Phoenix Contact TC Router 5004T-5G EU on teollisuussovelluksiin tarkoitettu 5GNR- ja SA/NSA-tyypin teollisuusreitin. Uutuus tukee 5G:n lisäksi varayhteytenä LTE Advanced Pro -verkkoja. 5G-mallissa on langattoman osuuden lisäksi 4-porttinen Ethernet-kytkin, palomuuri, NAT, IPsec ja OpenVPN, 4x SMA-F antenniliitin, neljä kytkintuloa ja kaksi lähtöä.

Konerakentajille 5G-reititin tarjoaa joustavan tavan tuottaa suojatut OTO-yhteydet teollisuussovelluksissa. Kuva: Phoenix Contacts.

Laite osaa lähettää hälytyksen tekstiviestillä tai sähköpostitse suoraan integroidun kytkentätulon kautta. VPN-suojattu yhteys voidaan käynnistää etänä soittamalla tai tekstiviestillä.

Suurissa teollisuusverkoissa tarvitaan turvereitittimiä myös verkon sisällä. Niitä varten yrityksellä on integroidulla kytkimellä ja palomuurilla varustetut FL MGuard 2105- ja FL Mguard 4305 Gigabitin suojausreitittimet.

Ne mahdollistavat tiedonsiirron ohjaamisen ja turvaamisen tuotantoverkon sisällä. Verkot segmentoimalla ja kytkemällä päälle niiden välisen palomuurin, voidaan tarkistaa ja ohjata yksittäisten segmenttien välistä tiedonvaihtoa. Ne sopivat  hyvin teollisuuden suojatun etähuoltoyhteyden toteuttamiseen.

Salatun VPN-viestinnän avulla koneita ja järjestelmiä voidaan ylläpitää etänä turvallisesti minkä tahansa verkon kautta. Lisäksi keskitetty hallintaohjelmisto, mGuard Device Manager, mahdollistaa helpon ja tehokkaan järjestelmän konfiguroinnin, ylläpidon ja käytön, etenkin kun on asennettu suuri määrä mGuard-suojausreitittimiä.

Uudet reititinversiot on suunniteltu asennettavaksi perinteiseen kehikoiden ja laitekaappien DIN-kiskoon. Niiden luvataan toimivan laajennetulla teollisella lämpötila-alueella -40 °C … +70 °C. Lisäksi yritys lupaa uutuuksille pitkäaikaisen ylläpidon ja korkean tason turvallisuuspäivitykset.

Lisää: Phoenix Contacts (LINKKI), 5G-reitin (LINKKI) ja suojareitittimet (LINKKI)