Suomesta lisää erikoiskemikaaleja siruvalmistukseen

Espoolainen elektroniikan litografiatuotteiden yritys PiBond laajentaa Kilon tuotantolaitostaan vastaamaan kasvavaa kysyntää. Tavoitteena on nostaa vielä tänä vuonna tehtaan kapasiteettia 50 prosentilla.

Laajennettava Kilon tuotantolaitos vahvistaa yrityksen tuotantokapasiteettia ja helpottaa uusien valmistusprosessien käyttöönottoa entistä laajemmalla mittakaavalla. Espoolaisyrityksen materiaalit ja prosessit mahdollistavat noin kymmenen nanometrin kokoisten puolijohderakenteiden valmistuksen.

Uusin laajennus kohdistuu sirutehtaissa tarvittavien litografiatuotteiden kasvavaan markkinakysyntään, jota vauhdittavat prosessoripiirien, muistien, anturien ja näyttöjen tuotantomäärien kasvu. Yritysksen sitoutuminen ultrapuhtauteen merkitsee samalla myös pii- ja hiilipohjaisten tuotteiden valmistusprosessien erottamista toisistaan, mikä vastaa alan korkeimpia standardeja.

PiBondin myynti- ja markkinointijohtaja Pasi Leinonen totesi: ”Tämän strategisen investoinnin myötä PiBondilla on keskeinen rooli puolijohdeteollisuuden litografiatuotteiden kasvavaan kysyntään vastaamisessa.  Yhtiö tuottaa materiaaleja, jotka ovat kriittisiä mikroelektronisten ja fotonisten laitteiden valmistuksessa.  Näitä ovat esimerkiksi puolijohteiden kuviointimateriaalit, dielektriset ja optiset materiaalit, jotka räätälöidään asiakkaiden erityistarpeiden mukaan.

Vuonna 2014 perustetulla PiBondilla on nykyään toimintoja eri puolilla Aasiaa, Yhdysvaltoja ja Eurooppaa. PiBond sai Euroopan parhaan puolijohderatkaisujen toimittajan palkinnon vuonna 2022.

Kuva: PiBond