Anritsu tuo 5G- ja 6G-testeriin tekoälyä

Anritsu esittelee parin viikon päästä alkavilla Barcelonan mobiilimessuilla DeepSigin kanssa uuden AI-pohjaisesta mobiiliverkkojen testausratkaisun. Myös Wifi7-testaus tulee esille Anritsun ja Rohde & Schwarzin uusien testereiden kautta.

Tulevissa kuudennen sukupolven verkoissa tulevaisuudessa tarvittava radiospektri on arvokas voimavara, jota on pystyttävä hallitsemaan ja käyttämään entistä paremmin. Testerivalmistaja Anritsu on nyt vastannut tulevaisuuden haasteeseen tekemällä Deepsigin kanssa uudenlaisen tulevaisuuden verkkojen radiospektrin mittausratkaisun.

Uutuus  yhdistää Anritsu MS2090A Field Master Pro Spectrum Analyzerin ominaisuudet DeepSigin syväoppimisalgoritmeja hyödyntävään langattomien signaalien tunnistus- ja luokitusohjelmistoon. Yhdistelmä sopii valmistajan mukaan 5G Open RAN:n kapasiteetin optimoimiseen ha  erikoisviestinnän tarpeisiin sekä tulee auttamaan 6G-verkkojen käytännön kehittämisessä.

Analysaattorin oheen sijoitettu DeepSigin AI/ML-pohjainen ohjelmisto hyödyntää tekoälyn, syvän oppimisen ja langattomien järjestelmien asiantuntemusta yhdistelmää. Kiinnostavat RF-signaalit erilaisista uusista lähteistä, kuten droneista ja IOT-laitteista, voidaan oppia nopeasti ja tarkasti päivissä kuukausien sijaan.

Lisää: Anritsu (LINKKI), Anritsu MS2090A tuotetiedot (LINKKI) ja DeepSig (LINKKI).