Espoo haluaa investoida lisää pelialaan

Espoo haluaa vahvistaa asemaa pelialan osaajien keskittymänä. Tavoitteena on panostaa uusien yritysten syntyyn ja kasvuun sekä hakea uusia investointeja niin kotimaasta kuin ulkomailtakin Espoo Game Labin puitteissa. Hanke on osa laajempaa pääkaupunkiseudun pelialan panostuksia.

Keskittymän sydämenä toimii  Game Lab -pelikehitysohjelma, jonka osallistujat pääsevät kehittämään pelejä sekä itseään ammattimaisessa ympäristössä. Ohjelman tavoite on varustaa osallistujat olennaisilla taidoilla joko perustaakseen oman peliyrityksensä tai työllistyäkseen pelialalla.

Espoossa on entisestään Nokian ja muutamien pelialan pioneeriyritysten kautta korkeatasoista koulutus peli- ja luovien alojen toimintaa, mutta silti viime vuosina uusia pelialan yrityksiä on perustettu vain vähän. Nyt Espoon kaupunki haluaa kasvattaa pienten ja keskisuurten suomalaisten pelialan yritysten määrää, laatua, yhteistyötä ja työllistämisvalmiutta.

Uusi GameLab-ohjelma kattaa keskeiset osa-alueet kuten pelisuunnittelun, ohjelmoinnin, sisällöntuotannon, pelituotannon ja liiketoimintaosaamisen.  Uusi Espoo Game LAB sijaitsee Aalto-yliopiston kampusalueella A Gridissä, Otaniemessä.

”Otamme rohkean askeleen kohti innovaation ja yhteistyön vahvistamista pelialalla osana Pääkaupunkiseudun pelialan keskittymä pk-yrityksille -hanketta”, kommentoi Espoon kaupungin yrityspalvelupäällikkö Marika Lostedt. Uuden pelikeskittymän avulla halutaan pitää pelialan osaajat Suomessa tuomalla työnhakijat, harjoittelijat ja työnantajat yhteen, minkä lisäksi osallistujat saavat ohjausta ja tukea oman yrityksen perustamista varten.

Lisää: Tietopaketti Hame Lab -pelikeskittymästä (LINKKI) ja aiemmat pelialaa käsitelleet uutiset Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).