Volvo nopeuttaa sähköakkujensa latausta

Volvo ottaa käyttöön brittiyritys Breathe Battery Technologiesin latausalgoritmit  täyssähköautoissaan. Uuden ratkaisun odotetaan lyhentävän akkujen latausaikaa ainakin kymmenellä prosentilla ja lähes täyteen jopa 15-30 prosentilla.

Volvo on aloittanut yhteistyön Lontoossa sijaitsevan Breathe Battery Technologiesin (Breathe) kanssa ja saa ensimmäisenä autonvalmistajana käyttöönsä uusimman version akkuteknologiayrityksen patentoidusta algoritmeihin perustuvasta latausohjelmistosta.

Kuva: Volvo Cars

Ohjelmistoa käytetään Volvon uuden sukupolven täyssähköautoissa. Integroimalla Breathen ohjelmiston yrityksen itse kehittämään akunhallinta-alustaan Volvo voi optimoida latausteknologiansa suorituskyvyn ja tarjota asiakkailleen nopeampia latausaikoja.

Tarjolla olevien ennalta määritettyihin sääntöihin perustuvan perinteisen porrastetun latauksen sijaan brittiyritys Breathen ohjelmisto käyttää Volvon mukaan mukautuvaa lataamista, joka ohjaa akkua reaaliaikaisesti ja lyhentää latausaikoja merkittävästi.

Algoritmeja käyttämällä ongelmisto ohjaa latausprosessia akun kunnon mukaan ja tuottaa parhaan mahdollisen ajokokemuksen. Samalla vältytään litiumin kerrostumiselta, joka voi heikentää akun suorituskykyä ja elinkaarta.

Breathen sulautetut ohjelmistotuotteet Breathe Charge ja Breathe Life käyttävät mukautuvaa lataamista ja säätävät latausvirtaa dynaamisesti varaustilan ja akun kunnon mukaan osoittaen kullekin hetkelle ihanteellisen virran. Tuotteet ottavat enemmän tehoa irti nykyisistä akuista ja mahdollistavat yrityksen mukaan nopeamman lataamisen ja pidemmän syklisen käyttöiän turvallisuudesta tinkimättä.

Kiinalaisomisteisen Volvon pääkonttori sekä tuotekehitys-, markkinointi- ja hallintotoiminnot sijaitsevat Göteborgissa, Ruotsissa. Yhtiön tuotantolaitokset ovat Ruotsin Göteborgissa, Belgian Gentissä Yhdysvalloissa Etelä-Carolinassa sekä Kiinassa Chengdussa, Daqingissa ja Taizhoussa  Volvolla on  tutkimus- ja kehitystyö- sekä muotoilukeskuksia myös Ruotsin Göteborgissa ja Kiinan Shanghaissa.

Kuva: V0lvo Cars