Omat akut siirrettävään sähköauton latausasemaan

Suomalainen Plugit on kehittänyt siirrettävän sähköautojen latausaseman, jonka toiminta on tuettu omalla akustolla. Suomessa suunniteltu ja valmistettu asema tarjoaa apua myös tilanteessa, jossa sähköjakelu katkeaa, jolloin laite voi jatkaa toimintaa oman energiavaraston turvin.

Kyseessä on neljän CCS-pistokkeen latauskontti, joka on varustettu 290 kWh:n akustolla.  Kontin kokonaisteho on 240 kW, ja yksittäisen pistokkeen maksimilatausteho on 120 kW. Koko kapasiteetin, eli kaikkien neljän pistokkeen ollessa käytössä latausteho on näin ollen 60 kW per piste.

Ensimmäinen kokeilukontti on parkkeerattu lomalaisten käyttöön keväthangille Kittilän Leville Zero Pointin vuokraamon parkkipaikalle. Kaksi latureista on käytössä K-Latauksen asiakkaille – lataus aloitetaan tuttuun tapaan joko K-Latauksen tunnisteella tai K-Latauksen sovelluksella.

Ja aseman kaksi muuta laturia taas on varattu erikoisesti Audin asiakkaille, jotka voivat ladata autoaan kontilla veloituksetta haettuaan ensin Audin avaimia näyttämällä lataustunnisteen Levin Zero Pointista.

Uusi asema avautui sähköautoilijoiden käyttöön viime perjantaina 15. maaliskuuta. Pilottihanketta on tavoitteena jatkaa Levi-vierailun jälkeenkin.

Siirrettävä latausjärjestelmä on valmistajan mukaan myös toimintavarmempi myös heikommalla sähköverkkoalueella akuston huolehtiessa tasaisesta tehonsaannista. Lisäksi tilanteessa, jossa sähköjakelu katkeaa, laitteisto jatkaa normaalia toimintaa energiavaraston turvin. Flugit kokeilee uutta latausasemaa Keskon K-Latauksen ja Audin kanssa. Asema suunniteltu ja rakennettu Suomessa.