Bittium toimittaa Mexsat-satelliittipuhelimia

Satelliittipuhelimia tarvitaan edelleen eri puolilla maailmaa. Oululainen Bittium kertoi tänään toimittaneensa erän Mexsat-satelliittipuhelimia Meksikoon. Ensimmäinen tilauserä saatiin jo vuoden 2023 loppupuolella ja toinen vuoden 2024 alkupuolella. Tilausten kokonaisarvo oli noin 2,4 miljoonaa euroa.

Oululainen Bittium on jatkanut Android-pohjaisten Mexsat-satelliittipuhelimien toimituksia verkkoa operoivalle Inmosatille, joka on sertifioitu tietoliikenneratkaisujen toimittaja Meksikon viranomaismarkkinassa.

Bittium sai Mexsat-laitteiden kehityksen päätökseen vuonna 2017 ja on siitä saakka toimittanut laitteita järjestelmää käyttäville viranomaistahoille.

Android-pohjaiset Mexsat-puhelimet on suunniteltu Meksikon valtion Mexsat-satelliittiviestintäjärjestelmään. Laitteet toimivat sekä maanpäällisessä että satelliittiverkossa.

”Puhelimien kysyntä on jatkunut tasaisena uusien viranomaisorganisaatioiden ottaessa käyttöön satelliittiviestinnän osaksi viestintäjärjestelmään”, kertoo Tommi Kangas, Bittiumin Defense & Security -liiketoimintasegmentin johtaja.

Meksikon hallitus on lisäksi muuttanut tapaa, jolla Mexsat-palvelu kaupallistetaan. Se avaa kansallisten turvallisuusorganisaatioiden lisäksi verkon myäs muille valtion organisaatioille.

Lisää: Mexsat-satelliittijärjestelmästä lisää aiemmista uutisjutuista (LINKKI) ja Bittiumin Mexsat-sivulta (LINKKI).

Kuva: Bittium/Mexsat