DA-Group myy merimiinat – keskittyy huippuelektroniikkaan

Suomalainen DA Group luopuu vedenalaisten merimiinojen alueesta ja keskittyy militaari- ja avaruusalueen sekä teollisuuden ratkaisuihin ja tuotteisiin. Ostajana on hankolainen Forcit.

Forcit vahvistaa DA-Groupin merimiina-alueen ostolla erityisesti Defence-liiketoimintaa. Yritys kokoaa kaupan kautta saman katon alle kaiken tekniikan, joka liittyy epäherkkiin räjähdysaineisiin, mekaniikkaan, elektroniikkaan ja puolustusalan sovellusten ohjelmistoihin.

Myyjänä toimiva DA-Group on tehnyt Forcitin kanssa jo pitempään yhteistyötä, joka jatkuu DA-Groupin toimitusjohtaja Sami Kotiniemen mukaan kaupan jälkeenkin. Forcitille merimiinojen osto on merkittävä askel, joka antaa toimitusjohtaja Joakim Westerlundin mukaan lisää innovointivoimaa.

Yrityskauppa kattaa DA-Groupin koko merimiinateknologian liiketoiminnan, mukaan lukien liiketoimintaan kuuluvan henkilöstön osaamisen, teknologian, immateriaalioikeudet ja patentit. Kaupan jälkeen DA-Group keskittää toimintansa  vaativaan avaruusteknologiaan, elektronisen sodankäynnin liiketoimintaan sekä teollisuuden ratkaisuihin ja tuotteisiin.

DA-Group aikoo päivittää strategiaansa ja jatkaa uusien ratkaisujen sekä tuotteiden tuomista markkinoille. Yritys tarjoaa  RF-, mikroaalto- ja millimetriaaltotekniikkaa, sulautettujen ohjelmistoratkaisuja, FPGA-suunnittelua, elektroniikkaa ja huippumekaniikkaa. Yrityksen palvelutarjonta karttaa koko tuotteiden elinkaaren tutkimuksesta tuotekehitykseen ja -suunnitteluun sekä testaukseen ja valmistukseen.

Kuvituskuva: DA-Group