Nokian patenttitiimi sai palkinnon menestyksestään

Jo perinteeksi muodostunut patentti ja lisensointialan osaajien IPR Gaala järjestettiin viime perjantaina  jo kahdeksatta kertaa Helsingissä. Vuoden 2023 IPR-yritystekona palkittiin Nokian lisensointitiimi, joka solmi 13 kuukauden aikana kaikkiaan seitsemän patenttisopimusta eri älypuhelinvalmistajien kanssa.

Palkittu tiimi saattoi loppuun älypuhelinlisenssisopimusten uusimissykli Applen, Samsungin, Oppon, Vivon, Honorin, Huawein ja seitsemännen ei julkistetun yhtiön kanssa. Nokian palkitun tiimin vetäjiä ovat Susanna Martikainen ja Patrik Hammarén.

Viime viikon perjantaina IPR Gaalassa palkittiin myös monia muita aineettomien oikeuksien osaajia ja onnistujia. Vuoden 2023 IPR-henkilöksi valittiin Minna Aalto-Setälä Keskuskauppakamarista. Hän on pitkän uransa aikana vaikuttanut suomalaiseen IPR-osaamiseen niin oman työnsä kautta kuin erilaisissa suomalaisissa aineettomien oikeuksien järjestöissä (STY ja AIPPI). Hän on kirjoittanut oppaita yrityksille IPR:stä kuin myös tietosuojasta.

Vuoden 2023 IPR-henkilöteko-palkinnon sai Patentti- ja rekisterihallituksen asiakkuuspäällikkö Jorma Lehtonen, joka on ollut aktiivinen WIPOn ja EPOn erilaissa koulutushankkeissa ja työryhmissä sekä toimii Tampereen yliopiston dosenttina. Lehtonen on ottanut myös vetovastuuta IPR University Centerin Aalto yliopistossa pitämästä vuosittaisesta IPR -kurssista ja hän on myös ollut ideoimassa monia tapahtumia ja koulutuksia.

Vuoden 2023 nousevaksi tähdeksi patenttialalla valittiin eurooppapatenttiasiamies Charlotta Weberm joka  läpäisi vaativan EQE-tutkinnon kaikki neljä osiota yhdellä kertaa. Hän oli Englannin jälkeen Suomessa  teollisuuden puolella patentti-insinöörin tehtävissä, mutta palasi varsin pian hänelle ominaisempaan työhön patenttiasiamieheksi.

IPR Gaalassa muistettiin myös patenttitoimisto Kolster Oy Ab:n jo 150 vuotta kestänyttä yritystaivalta. Kolster on Suomen vanhin ja siten myös perinteikkäin alan toimisto. Yrityksen toiminta jatkuu edelleen aktiivisena ja nykyään toimipisteitä löytyy Suomen lisäksi myös Kiinassa ja Britanniassa.

Lisää: Kaikki vuoden 2024 IPR Galassa palkitut (LINKKI).

Kuvituskuva: Nokia