Bittium tiukemmin Puolustusvoimien kaveriksi – uusi sopimus

Oululainen teknologiayritys Bittium jatkaa entistä tiukemmin yhteistyötään Suomen puolustusvoimien kanssa. Viimeisimpinä puolustusministeri Antti Häkkänen on valtuuttanut allekirjoittamaan kumppanuussopimuksen vuosille 2025–2036 Bittiumin tytäryhtiön Bittium Wireless kanssa.

Uudella kumppanuussopimuksella hankittavat palvelut kohdistuvat Puolustusvoimien käytössä olevien Bittium Wireless Oy:n valmistamien johtamisjärjestelmien elinkaareen. Sopimuksella turvataan puolustusministeri Antti Häkkäsen mukaan  Puolustusvoimien kriittisten johtamisjärjestelmien huolto- ja elinkaaripalvelut kaikissa valmiustiloissa.

Kumppanuussopimuksen arvonlisäveroton arvo eri hankkeiden varustelutarpeista ja rahoituksesta. Hankinnan työllistämisvaikutus kotimaassa on arviolta useita kymmeniä henkilötyövuosia suunnitelluilla tilauksilla.

Sopimuksella tarjolla on myös ministeri Häkkäsen mukaan mekanismit poikkeusolojen toiminnan yhteiseen suunnitteluun sekä varmistamaan sotilaallisen huoltovarmuuden kannalta kriittisen kansallisen osaamisen ja teknologioiden hallinnan kotimaassa.

Bittium toimittaa Puolustusvoimille viimeisimmän puitesopimuksen mukaan ohjelmistoradio- ja tough Comnode-kommunikaatiolaitteita. Uusimman viiden vuoden puitesopimus kattaa Bittiumin TAC WIN-ohjelmistoradiojärjestelmän ja yrityksen Tough Comnode -kommunikaatiolaitteet sekä niihin liittyvien lisävarusteet.

Lisää: Aiempia Bittium-uutisia (LINKKI).

Kuvituskuva: Bittium