Lisää USB-liitäntätehoa AVR:n 8-bittisiin

Microchip esitteli 8-bittisen mikro-ohjainperheen Nürnbergin Embedded World 2024 messuilla. Uuden AVR DU -piiriperheen avulla suunnittelijat voivat ottaa käyttöön pienemmissä laitteissa entistä tehokkaamman USB-väylän.

Microchipin AVR-pohjainen DU -piiriperhe on suunniteltu erityisesti pienten laitteiden 120 megabitin USB 2.0-toiminnallisuuden toteuttamiseen. Esimerkiksi 8-bittisen AVR64DU32:n prosessoriydin pystyy toimiman aina 24 MHz taajuuteen asti ja tarjoaa 64 kilotavua flash-muistia, kahdeksan kilotavua RAM-muistia sekä toimii 1.8-5.5 voltin käyttöjännitteillä.

Uudet AVR DU -piirit tukevat lisäksi jopa 15 watin virransyöttöä USB-liitännän kautta- Se mahdollistaa kannettavan virtapankin tai ladattavan laiteen lataamisen jopa kolmen ampeerin virralla viiden voltilla.

Uutuuspiireihin integroitu USB-kello sekä riippumattomat oheislaitteet vähentävät tarvittavia oheiskomponentteja piirin ympärille. USB-toiminnallisuus tukee myös suoraa DMA-siirtoa ohjaimen muistiin.

Piirien tietoturvaominaisuuksia ovat Program and Debug Interface Disable (PDID), Read-While-Write (RWW) Flash sekä parannettu koodin suojaus ja suojattu käynnistyksen latainosuus.

Uutta AVR64DU32 piiriä varten on tarjolla  Curiosity Nano Development Board EV59F82A- kehityskortti, jossa on kaksi USB Type-C -liitintä. Niistä toinen on ohjelmointia ja virheenkorjausta varten, ja toinen on kytketty piirin USB-oheislaitteisiin.

Ohjelmointityökalut Microchipin MPLAB X Integrated Development Environment (IDE) ja MPLAB XC8 Compiler.

Lisää: Microchip (LINKKI), AVR DU -piiriperhe (LINKKI) ja AVR64DU32 (LINKKI) tuotetiedot sekä jakelijat (LINKKI, valitse Finland).