Embedded Worldissa 9 suomalaisyritystä – messukävijöitä yli 32 000!

Korona-aikojen erikoisratkaisuista ollaan pääsemässä normaaleihin messutapahtumiin, joista Nürnbergin Embedded World 2024 on hyvä esimerkki. Runsaan tuhannen näytteilleasettajan joukossa on mukana  myös suomalaisyrityksiä. Tapahtumassa valitaan myös parhaimmat sulautetut tuotteet ja työkalut. Uutista on päivitetty 15.4.2024 tapahtuman kävijämäärillä ja tuotepalkinnoilla.

Nürnbergin messut on rakentanut jo vuosia sulautetun tekniikan tapahtumastaan Euroopan ja jopa maailmantasollakin ykköstapahtumaa. Se on ollut selvästi fokusoidumpi kuin Münchenin muuten isompi Electronica, joka järjestetään vuorovuosin elektroniikan tuotantotekniikan Productronica-messujen kanssa.

Embedded World 2024 -messuilla on mukana suurista piiritoimittajista aina pienempiin erikoistuneisiin piirivalmistajiin.

Koronan jälkeen Nürnbergiinovat palanneet myös suurien lisäksi monet pienemmät toimijat, mutta edelleen joukosta on jäänyt pois muutamia isompiakin. Tarjolla on nyt normaaliosastojen lisäksi oli kaksi start-up-aluetta, jotka ovat täynnä alan uusia teknologiayrittäjiä. Kaikkiaan näytteilleasettajia oli 1 100 lähes 50 maasta ja reilusti yli 32 000 vierailijalta yli 80 maasta.

Sulautetut kortit kiinnostivat piirien lisäksi. Tarjolla oli kaikki suurimmat nimet Kontronista Congateciin.

Messujen yhteydessä järjestetyt sulautetun tekniikan ja näyttötekniikoiden luentosarjat houkuttelivat kaikkiaan 1 871 osallistujaa ja puhujaa 45 maasta. Ohjelmaa täydensi  kaksi AMD:n ja Analog Devicesin avauspuhetta, jotka keskittyvät tekoälyn ”Embedded AI” -käyttöön. Tarjolla oli myös kuusi erilaista paneelikeskustelua.

”Tähän EWC:n 22. painokseen saimme koota erittäin jännittävän ohjelman, jossa oli yli 240 esitystä”, kertoo ewC:n pitkäaikainen puheenjohtaja ja priimusmoottori, professori Axel Sikora.  Erityiset kohokohdat ovat tohtori Salil Rajen (AMD) ja Fiona Treacyn (Analog Devices) pääpuheenvuorot, jotka pidetään kahtena ensimmäisenä päivänä avoimina kaikille vierailijoille.

Startup-alueiden lisäksi messuille oli rakennettu näytteilleasettajafoorumia asiantuntijapaneeleineen, yritysesittelyineen ja startup-esittelyineen. Naiset huomiotiin keskiviikon #women4ew -paneelissa ja työryhmissä ja viimeisenä messupäivänä järjestettiin perinteinen opiskelijoiden päivä.

Suomalaisia näyttely-yrityksiä messulla oli tullut kymmenkunta ja lisäksi muutamia Suomessa aktiivisesti toimivia globaaleja yrityksiä. Suomesta messuilla olivat esillä muun muassa Bittium, Basemark, Radietum, Tietoevry, Tuxera, QT, Unikie, Wirepas ja Xiphera. Sulautettujen tekniikoiden lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään näyttötekniikan seminaari, jossa mukana on yli 75 asiantuntijapuheenvuoroa 18 istunnossa.

Päivitetty 10.4.2024: Sulautettujen tuotteiden palkinnot jaettiin 9.4.2024 Nürnbergissä. Palkinnot saivat Voltai AI-tuotteestaan, Ambiq Apollo510-ohjainpiiristä, LIPS sulautetusta Edge S-sarjan 3D-kamerastaan, Codasip Cheri-turvatuotteestaan , Analog Devices MAX40109paineanturi-sirustaan sekä Connect Drive 3.0-ohjelmistostaan Real-Time Innovations (RTI) ja Tara Systems Embedded Wixard-työkalustaan. Lisäksi startup-yritys Embedd voitti kisassa AI-palkinnon ja yleisön suosikki oli ST Microelectronicsin ST87M01.

Päivitetty 15.4.2024: Embedded World 24 keräsi nyt kolmen päivän aikana yli 32 000 kävijää ja kaikkiaan mukana oli 1 100 näytteilleasettajaa 50 maasta. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään Nürnbergissä 11.-13.3.2025.

Lisää: Embedded World 2024 (LINKKI, loppuraportti), näytteilleasettajat (LINKKI, digiopas ladattavissa pdf:nä), seminaariohjelmat (LINKKI) sekä Uusiteknologia.fi:n aiemmat Embedded World-tapahtumajutut (LINKKI1) ja (LINKKI2).

Kuvat: Embedded World / Nürnberg Messe