Nokia-kännyköiden HMD ottaa käyttöön oman tuotemerkin

Nokian tuotemerkillä kännyköitä valmistanut HMD Global on esitellyt ensimmäiset omalla HMD-tuotemerkillä varustetut kännykät. Yhtiöltä on tulossa kolme Pulse-nimeä kantavaa ja omalla HMD-logolla varustettua älypuhelinmallia.  Niiden luvataan olevan myös  käyttäjän helposti korjattavissa.

Uusien HMD-puhelimien käyttäjä voi vaihtaa helposti vaurioituneen näytön, vääntyneen latausportin tai hidastuneen akun ilman suurempaa teknologista osaamista. HDM ennustaa, että tänä vuonna sen Euroopassa myytävistä laitteista jo kolme neljästä ovat helposti korjattavissa olevia malleja.

Yrityksen valmistuksesta vastaavan CMO Lars Silberbauerin mukaan helppo korjattavuus on älypuhelininnovaatioiden uusin trendi. HMD:n kanssa yhteistyötä tekevän kännykkäkorjausyritys IFixitin Kyle Wiensin mukaan sitoutuminen korjattavien puhelimien suunnitteluun on rohkaiseva muutos kertakäyttökulttuurissa.

Myös amerikkalaisen markkinatutkimuslaitos CCS-insightin pääanalyytikko Ben Woodin mukaan kiinnostus puhelimien korjaamista kohtaan on lisääntynyt sekä EU:ssa että Yhdysvalloissa viimeisen vuoden aikana.

Omien HMD-puhelimien lisäksi yrityksellä on edelleen myynnissä laajalti Nokia-tuotemerkillä varustettuja kännykkämalleja. Ainakin yksi malli valmistetaan lisäksi Euroopassa. sopimusvalmistajan tehtaassa.

Lisää: HMD Global (LINKKI), uutuudet (LINKKI) ja korjattavuus (LINKKI) sekä HMD:tä aiemmat käsitelleet uutisjutut Uusiteknologia.fi:ssä (LINKKI).

Kuva: HMD

Päivitetty kuvitusta