Uutta kilpailukykyä digiturvallisuuteen – Digital Resilience -ohjelma käynnistyy

Business Finland käynnistää uuden digiturvallisuutta kehittävän Digital Resilience-ohjelman, jonka tavoitteena on nostaa suomalaiset digitaalisen turvallisuuden yritykset maailman kärkeen. Lähes viiden vuoden mittaisen ohjelman laajuus on noin 100 miljoonaa euroa.

Uudet voimakkaasti kehittyvät teknologiat, kuten kvanttilaskenta ja generatiivinen tekoäly tuovat Suomelle liiketoimintamahdollisuuksien lisäksi uudenlaisia uhkia. Tiiviisti toisiinsa linkittyvien teknologien nopea kehitys haastaa erityisesti yhteiskuntien ja kriittisen infrastruktuurin turvallisuuden.

Siksi myös Euroopan omavaraisuuden tarve kyberturvallisuudessa ja puolustuksessa on kasvanut. Suomen NATO-jäsenyys avaa uusia mahdollisuuksia ja kanavia kansainväliseen liiketoimintaan sekä erittäin tärkeään globaaliin TKI-yhteistyöhön.

Samalla Suomen vientiteollisuus tarvitsee lisää tehokkaasti tuotteistettuja innovaatioita, joita kehitettiin alkuvuodesta päättyneessä Business Finlandin Digital Trust Finland -ohjelmassa. Ja nyt se saa jatkoa uudesta Digital Resilience -ohjelmasta, joka jatkuu aina 2028 loppuun asti.

Ohjelman pääasiakkaita ovat kyberturvallisuuden, digitaalisen puolustuksen sekä kriittisen viestinnän yritykset sekä tutkimusorganisaatiot. Merkittävä rooli on myös ICT-yrityksillä, joilla on ratkaisuja kokonaisvaltaiseen turvallisuuteen ja resilienssiin esimerkiksi kaksikäyttöteknologioiden kautta (mm. tilannekuvaratkaisut).

’’Digital Resilience -ohjelma tavoittelee digitaalisten puolustus- ja turvallisuusekosysteemien sekä pk- ja kasvuyritysten TKI-toiminnan, kilpailukyvyn ja viennin kasvua. Erityisen tärkeää on yhteistyö eri sidosryhmien, kuten alueellisten ja kansallisten toimijoiden sekä järjestöjen kanssa’’, kertoo ohjelmajohtaja Kirsi Kokko Business Finlandista.

Uuden ohjelman lanseeraustapahtuma järjestetään tiistaina 21.5. Lisää ohjelman nettisivulta.

Lisää: Digital Resilence -ohjelma (LINKKI).

Kuvituskuva: Business Finland