Aurinkokenno joka toimii sisällä

Panasonic on esitellyt sarjan uudenlaisia pieniä amorfisia aurinkokennoja, joka sopivat esimerkiksi IoT-laitteiden ja muiden pienten anturilaitteiden sähköntuottajaksi. Uusilla kennoilla voidaan tukea laitteiden toimintaa tai korvata jopa niiden paristot kokonaan.

Panasonic Amorton-aurinkokennosarjansa tuotteet AMG-1401C ja AMG-1701C ovat kokonaan mustapintaisia ja valmistajan mukaan aiempaa tehokkaampia.   Valoa vastaanottava osa voi olla melkein koko kennon etupinnan kokoinen ja se tarjoaa aiempaan nähden jopa 20 prosentin lisäyksen suorituskyvyssä. Uudet kennot toimivat hyvin myös heikossa keinovalossa.

Uusiin lasisubstraatteihin ja hydratuun amorfiseen piihin (a-Si:H) perustuvat AMG-1401C ja AMG-1701C ovat vain 1,1 millimetriä paksuisia.. Ne pystyvät tuottamaan sähkötehoa noin kahdeksan mikrowattia neliösenttimetriä kohden kahdensadan luksin valaistuksessa.

Uutuuksista 41,4 x 26,1 millimetrin kokoinen  AMG-1401C pystyy tuottamaan valmistajan mukaan yli 70 mikrowatin tehon 200 luksin valaistuksessa. Se voi olla keinovaloa tai luonnollista valoa.  Uuden kennon kennojännite on 2,2 volttia, mikä on yhteensopiva useisiin markkinoilla oleviin virranhallintapiireihin. Normaaleissa toimisto-olosuhteissa valaistusvoimakkuus on yleensä noin 500 luksin luokkaa tai enemmän.

Lisää: Panasonic Industry Europe (LINKKI), tuotetiedot (LINKKI), Youtube-video (LINKKI) ja edustajat (LINKKI)