Pieniä PC-mikroja teollisuuteen

Emersonin uuden PAC Systems IPC 2010-sarjan moduulit ovat kompaktin kokoisia PC-ratkaisuja teollisuuden ohjaus- ja verkkoratkaisuihin. Pienuudesta huolimatta siihen saa  teollisuuden Linux-, SCADA-  ja reunalaskentaa tukevat ohjelmistot.

Emersonin teollisuus-mikromoduulit on suunniteltu palvelemaan tuotantolaitoksia ja erilaisten OEM-koneiden valmistajia esimerkiksi teollista esineiden internetiä (Industrial Internet of Things, IIoT) varten. Uusissa IPC 2010:ssä on teolliseen käyttöön tarkoitettu Linux-versio Ubuntu Server 20.04 LTS.

Moduulit perustuvat ARM:n 1,2 gigahertsin kaksiytimisiin Cortex-A53:n suorittimiin. Moduuleissa on  sarja- ja 10/100/1000BASE-T-tason Ethernet-liitännät, joten moduuleita voidaan käyttää esimerkiksi tietoliikenneyhdyskäytävänä eri kokoonpanoissa ja samanaikaisesti tai erikseen myös teollisuuden reunalaskentalaitteena.

Moduuleihin on tarjolla Linux-alustan lisäksi myös teollisuuden PACEdge-reunalaskentasovellus ja Movicon.NExT SCADA-ohjelmisto, jolloin uutuusmoduulia voidaan konfiguroida selaimen kautta. Lisäominaisuuksia ovat Movicon Connext- tai WebHMI, jotka voidaan aktivoida tai lisätä myöhemminkin.

Emerson on integroimassa uutta IPC 2010- moduulia myös esimerkiksi vuotojen havaitsemiseen, paineilman valvontaan, annostelujärjestelmiin, pilvipalveluihin ja muihin pakettiratkaisuihin, joista voi  olla hyötyä myöhemmin myös muissa asiakastoteutuksissa.

Lisää: Emerson  (LINKKI) ja tuotetietoa (LINKKI)