Valmet Automotivelta suuren energiatiheyden akkujärjestelmä

Valmet Automotive esittelee uuden suuren energiatiheyden Energy Pack-akkujärjestelmän hyöty- ja työkoneiden sähköistämiseksi. Uutuus täydentää myös yhtiön aiempaa Modular Battery Platform -akkutuoteperheen tarjontaa.

Valmet Automotiven uusi Energy Pack on suunniteltu yrityksen mukaan voimanlähteeksi raskaan liikenteen ajoneuvoihin, linja-autoihin sekä maa-, metsä-, rakennus- ja kaivosteollisuuden työkoneisiin.

Valmet Automotiven Modular Power Pack -tuotteet.

Uudessa akkujärjestelmässä hyödynnetään viimeisimmän sukupolven NMC-kennoja, jotka pakataa Valmetin Cell-to-Pack-rakenteen avulla tiiviisti. Näin voidaan saavuttaa jopa 300 Wh/l;n energiatiheys. Akkukennot voidaan pakata suoraan akkupaketin kuoreen.

Energy Pack on valmistajan mukaan helppo integroida erilaisiin koneisiin ja laitteisiin ja hyödyntää esimerkiksi lopputuotteen rakenteiden tarjoamia mahdollisuuksia akkujen järkevään sijoitteluun. Akkujärjestelmä voidaan asentaa kohteeseen plug-and-play -periaatteella.

Uutuudet voidaan sijoittaa Valmet Automotiven mukaan esimerkiksi  koneen tai ajoneuvon katolle, tavaratilaan, runkorakenteisiin tai aiempaan moottoritilaan. Akkujen voimalinjan kapasiteetti voi olla 50–1000 kWh ja lisäkapasiteettia saa 50 kWh:n portain

Valmet Automotive haluaa omilla akkutuotteillaan nostaa henkilöautovalmistuksen lisäksi hyötyajoneuvojen sekä liikkuvien työkoneiden sähköistymisen roolia liiketoiminnassaan. Siinä Energy Pack -akkujärjestelmällä on tärkeä osa kasvustrategiaa.

Valmet Automotiven omistajia ovat Suomen valtion sijoitusyhtiö Tesi sekä Pontos Group, joiden omistusosuus on 38,46 prosenttia. Lisäksi Kiinalainen akkukennovalmistaja Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) omistaa yhtiöstä 23,08 prosenttia.

Uuden Energy Packin lisäksi yhtiön akkutarjonta sisältää aiemman Power Pack -akkujärjestelmän (kuvassa), joka on suunniteltu suuria huipputehoja, nopeaa latausta ja pitkää käyttöikää vaativiin käyttökohteisiin. Power Packin suunnittelussa on huomioitu erityisesti käyttöympäristöjen vaativuus ja alhaiset lämpötilat.

Valmet Automotiven uudet akkutuotteet esitellään toukokuun lopulla Tampereen Future Mobile Work Machine -tapahtumassa ja  myöhemmin kesäkuun puolivälissäaksan Stuttgartissa järjestettävillä Battery Show Europe -messuilla.

 Lisää: Valmet Automotiven aiemmat uutiset (LINKKI).

Kuva: Valmet Automotivella on akkutuotantoa Salon ja Uudenkaupungin lisäksi Saksassa.