Kempowerille uusi tehdas ja listaus pörssiin

Uuden sähköautojen latauslaitteiden kokoonpanotehtaan Yhdysvalloissa avannut Kempower hakee osakkeidensa listausta Helsingin Nasdaqin pörssilistalle. Yritys juhli Pohjois-Carolinassa sijaitsevan Durhamin tuotantolaitoksensa virallisia avajaisia eilen.

Suomalaisen Kempowerin Yhdysvaltain kokoonpanotehtaan avajaiset on merkittävä virstanpylväs, joka korostaa yrityksen sitoutumista maailmanlaajuisen sähköajoneuvojen latausinfran parantamiseen eri puolilla maailmaa.

”Kempowerin uusi tuotantolaitos osoittaa mitä voidaan saavuttaa, kun julkinen päätöksenteko, yksityiset innovaatiot ja yhteisön tuki yhdistyvät. Tämä ei ole voitto vain Kempowerille, vaan se on voitto meille kaikille”, sanoo Pohjois-Carolinan kuvernööri Roy Cooper.

Kempowerilla on kaikkiaan neljä tehdasta joista kolme Lahdessa ja nyt uusin Yhdysvalloissa. Uuden tehtaan kautta yritys tukee kasvustrategiaansa olla viiden suurimman pikalatausratkaisuja tarjoavan yrityksen joukossa globaalisti vuoteen 2030 mennessä.

Kempowerin Yhdysvaltain Durhamin tehtaan viralliset avajaiset järjestettiin eilen tiistaina 4.6.2024.

”Uusi tuotantolaitoksemme Durhamissa on osoitus sitoutumisestamme nopeaan ja kannattavaan kasvuun, keskittyen nykypäivän ja tulevaisuuden ratkaisuihin”, vakuutti Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki. Kempowerin tuotantolaitos Durhamissa tuo noin 300 työpaikkaa.

’’Uusi tuotantolaitos korostaa Suomen asemaa sähköisen liikenteen ja kestävän innovaation johtajana”, sanoi Suomen New Yorkin pääkonsuli, suurlähettiläs Jarmo Sareva avajaisissa.

Uuden tehtaan lisäksi Kempower hakee osakkeiden listausta myös Helsingin Nasdaqin pörssilistalle. Nykyisin osake on listattu vain Nasdaq First North Growth Market Finland  -markkinapaikalla.

Kuvituskuva: Yhdysvaltain Durhamin tehtaan lisäksi Kempowerin tuotteita kootaan Lahdessa.