Tarkkaa synkronointia tietoverkkoihin

Nykyiset kriittisen infrastruktuurin tietoliikenneverkot ja kännyköiden tukiasemat vaativat erittäin tarkaa ja joustavaa synkronointia ja ajoitusta. Kuvan  TimeProvider XT Extension -järjestelmä on amerikkalaisen Microchipin uusin lisäys yrityksen kello- ja ajastusjärjestelmien valikoimaan, joka kattaa tuotteita aina pienistä ajoituspalvelinkorteista laajoihin kansallisiin aikajärjestelmiin.

Microchipin TimeProvider XT Extension avulla verkko-operaattorit voivat käyttää ratkaisuissaan uusinta skaalautuvaa tekniikkaa joko päällekkäin tai korvaamaan nykyiset SONET/SDH-synkronointijärjestelmänsä. Uusi TimeProvider XT Extension toimii yhdessä yrityksen TimeProvider 4100 Grandmasterin IEEE1588 standardin keskuskellon kanssa erityisesti juuri aikasynkroitaviin televerkkoihin.

Uutuus soveltuu erityisesti verkkojaan uudistaville verkko-operaattoreille, koska sen avulla voidaan vanhojen BITS/SSU-laitteiden korvaamisen lisäksi ottaa käyttöön PRTC-toiminnallisuus (primary reference time clock), joka pystyy toimittamaan tarkan taajuuden, ajan ja vaiheen 5G-verkkojen tarpeisiin. Se asennetaan  perinteiseen  tietoliikennekehikkoon ja käytetään yhdessä valmistajan redundanttisen TimeProvider 4100 Grandmaster aikalähteen kanssa.

Yksi TimeProvider XT -laite on konfiguroitu kahdelle jakelumoduulille ja kahdelle plug-in-moduulille.  Näin se pystyy tarjoamaan 40 täysin redundanttia ja yksilöllisesti ohjelmoitavaa lähtöä synkronoituna ITU-T G.823-säädöksen mukaisesti. Käyttäjät voivat liittää lisäksi viisi XT-laitetta yhteen skaalatakseen järjestelmän tukemaan jopa 200 täysin redundanttia T1/E1/CC-tietoliikennelähtöä.

Microchipin TimeProvider XT Extension on yhteensopiva DCD-, SSU 2000-, TSG-3800- ja TimeHub-järjestelmien lanka- ja lähtöpaneelien kanssa, joten näitä kayttäviä verkkoelementtejä ei tarvitse johdottaa uudelleen siirryttäessä käyttämään uutta tekniikkaa. Sen kaikki konfigurointi, tilan valvonta ja hälytysraportointi tehdään edelleen TimeProvider 4100 Grandmasterin kautta. TimeProvider XT:sta  hallitaan web-pohjaisella TimePictra Management -työkalulla.

Lisää: Microchip (LINKKI), Clock and Timing Systems -sivusto (LINKKI) sekä TimeProvider XT Extensions Systems  (LINKKI) ja TimeProvider 4100 Series (LINKKI) tuotetiedot.