Uusi vetäjä sulautettujen ratkaisujen Unikielle

Tamperelaisen sulautettujen ohjelmistojen Unikien toimitusjohtajaksi on nimitetty DI Juha Ala-Laurila samalla kun nykyinen toimitusjohtaja ja yrityksen perustaja Seppo Kolari keskittyy vetämään yrityksen Yhdysvaltojen myyntiä hallituksen jäsenenä.

Sulautetun osaamisen Unikie on yksi nopeimmin kasvavista suomalaisista teknologiayrityksistä. Yhtiön liikevaihdosta puolet tulee jo Suomen ulkopuolelta. Asiakkaita ovat auto-, kone- ja laitevalmistajat sekä tunnetuimmat teknologiayhtiöt. Viime vuoden liikevaihto oli 65 miljoonaa euroa, jossa kasvua edellisvuodesta yli 17 prosenttia.

Syyskuun alusta toimitusjohtajana aloittavan DI Juha Ala-Laurilan mukaan Unikie on erittäin kiinnostavassa kehitysvaiheessa.  Hän on toiminut syksystä 2023 lähtien yhtiön operatiivisena johtajana (COO ja hänellä on pitkä kokemus kansainvälisistä johtotehtävistä monissa muissakin teknologiayrityksissä.

Unikie työllistää Tampereella ja maailmalla noin 600 ohjelmistoteknologian ammattilaista ja keskittyy erityisesti sulautettuihin ohjelmistoihin modernissa auto- ja koneteollisuudessa, kyberturvallisuudessa, laitteiden etähallinnassa, anturitekniikoissa sekä erilaisissa tekoälytoteutuksissa. Unikien asiakkaita ovat mm. Sandvik, Nokia ja Valmet.

Kuvituskuva: Itseohjautuvien ohjelmistoalustan lisäksi Unikie kehittää ratkaisua, jolla erilaisia ajoneuvoja voidaan autonomisesti siirtää esimerkiksi logistiikka-alueilla.