Kestävä GPS-paikannin – aurinkoversio logistiikkaan

Telejätti Vodafonen saksalainen Grandcentrix on julkaissut uuden vaativien työympäristöjen kaluston seurantaan tarkoitetun GPS-paikantimen. Asset Tracker Construction -laitteen valmistaa suomalaistaustainen EMS-talo Scanfil Saksan ja Kiinan tehtaillaan. Tarjolla on myös pienempi aurinkokennolla ryyditetty Asset Solar logistiikkasovelluksiin.

Grandcentrixin Asset Tracker Construction on rankkoihin olosuhteisiin tarkoitettu GPS-satelliitteihin perustuva paikannuslaite,  jonka avulla voidaan varmistaa koneiden, laitteiden, ajoneuvojen ja lisälaitteiden optimaalinen hallinta rakennusteollisuudessa, logistiikassa tai maataloudessa.

”Uusi ratkaisumme tarjoaa luotettavan seurannan ankarissa olosuhteissa käyttölämpötilojen ollessa -20 ºC – +70 ºC. Kestävän rakenteensa ansiosta se on suojattu raskailta iskuilta, pölyltä, mudalta, painepesureilta ja höyryltä”, lupaa Grandcentrixin tuotepäällikkö Sebastian Boll.

Uutuuslaitteessa on integroitu valmiiksi konfiguroitu SIM-kortti, joka tekee GPS-paikantimesta välittömästi käyttövalmiin.

Jo aiemmin yritys esitteli aurinkoenergialla toimivan keveämmän Asset Solar -version logistiikkasovelluksiin. Aurinkokennon ja akun ansiosta laite pysyy toimintakunnossa jopa kahdeksan vuotta.  Alkuaan Asset Solar on suunniteltiin laivakonttien seurantaan.

Lisää: Grandcentrix (LINKKI) ja Asset Tracker Construction (LINKKI) ja Asset Solar (LINKKI).