Patria osti droonijärjestelmien valmistajan

Puolustustekniikkatalo Patria ostaa muuramelaisen Nordic Drones Oy:n, joka valmistaa ja kehittää ammattikäyttöön tarkoitettuja lentäviä drooneja.  Yritys työllistää kymmenen henkilöä. Yrityskaupan osapuolet eivät julkistaneet ostoarvoa, mutta Patria saa drone-kaupasta selvästi lisäpotkua Patrian tekniikkatarjoamaansa.

Muuramelainen Nordic Drones on suunnitellut ja toimittanut kokonaisratkaisuja ja käyttökoulutusta jo kymmenen vuoden ajan erilaisiin teknisiin ilmakuvauksiin kuten kartoitus–, mittaus–, tarkastus- ja valvonta- ja viranomaistehtäviin.

“Miehittämättömien järjestelmien suorituskyvyn integrointi osaksi puolustusjärjestelmää on edellytys nykypäivän sodankäynnin uhkiin varautumisessa.”, sanoo Patrian Suomen toiminnoista vastaava Jussi Järvinen.

Muuramelaisyhtiö on saavuttanut merkittävän aseman pohjoismaisten turvallisuusviranomaisten yhteistyökumppanina. Yhtiön osaaminen looginen vahvistus Patrian Unmanned Aerial Systems (UAS) -tarjoamaan.

Yrityskaupan toteutuminen vaatii vielä Työ- ja elinkeinoministeriön (TEM) hyväksynnän ja siihen liittyvä viranomaiskäsittely on käynnistetty.

Patrian omistavat Suomen valtio (50,1 %) ja norjalainen Kongsberg Defence & Aerospace AS (49,9 %) yhdessä. Lisäksi Patria omistaa puolet Nammosta, ja yhdessä kolme yritystä muodostavat johtavan pohjoismaisen puolustuskumppanuuden.

Kuvituskuva: Nordic Drones Oy