Abloy tuo hybridilukon uudella käsiosalla – myös ulkokäyttöön

Lukkovalmistaja Abloy haluaa olla mukana digitaalisissa lukoissa, mutta edelleen bisneksestä melkoinen osa tulee perinteisistä avainlukoista. Nyt yritys integroi  avaimet ja kahvat samaan ja tarjoaa ammattiratkaisuihin uudenlaista kääntökahvalukitusta kriittisen infran ratkaisuihin, joko tarjoaa niin mekaanisen avaimen kuin digitaalisen avaimettoman käytön samassa laitteessa. 

Assa Abloy-konserniin kuuluvan Abloy on kehittänyt uuden älypuhelimella ohjattava kääntökahvasarja, joka on suunniteltu  ammattimaisiin kohteisiin, joissa turvataan yhteiskunnan elintärkeitä palveluja aina yrityksistä kriittiseen infrastruktuuriin. Niitä ovat esimerkiksi tietokonesalit, julkiset laitokset ja huoltotilat sekä tele-, kuitu- ja sähkökaapeista palvelinympäristöt.

Uutuus sopii myös valvontakameroiden ohjauskaappeihin, valvonta-automaatiokaappeihin ja varastokaappeihin.  Uutuus soveltuu lisäksi ulkoasennuksiin, kuten sähkölatausasemiin sekä liikenteenohjaus- ja katuvalokaappeihin.

Mekaanisen avaimen käyttö on digitaalisen lisäksi edelleen valinnainen ominaisuus. Lukko tukee Abloyn Protec2 ja Protec2 Cliq-avaimia. Abloyn mukaan kestäväksi tehty kääntöosa täyttää alan vaatimukset tiiviydelle (IP66) ja iskunkestävyydelle (IK10). Sillä on myös RC2-sertifiointi. Lämpötila-alue on −25 °C – +60 °C ja pariston käyttöikä: enintään viisi vuotta tai 5000 avaussykliä.

Vahvan mekaniikan lisäksi uutuuskahvassa on reaaliaikainen kello, jonka avulla kahvan käyttö tallentuu kirjausketjuna tapahtumalokiksi. Se toimii myös yhteen Cumulus-tuotteiden kanssa ja emoyhtiö Assa Abloy Access lukituksen hallintajärjestelmän kanssa. Tarjolla on lisäksi API-ohjelmointirajapinnat, joiden kautta voidaan tehdä liitännät kolmannen osapuolen järjestelmiin. Cumulus-tuotteistoon kuuluu uutuuden lisäksi joukko muitakin tuotteita, kuten riippulukkoja ja ohjaimia. Sarjaan on tulossa myös avainsäilöjä.

Suomalaistaustainen Abloy on nykyisin osa Assa Abloy-konsernia, jolla on Suomen ja Ruotsin lisäksi toimintaa laajalti maailmalla. Suomessa palveluksessa on 700 työntekijää ja koko Assa Abloy- konsernissa 48 000 työntekijää. Konsernin koko liikevaihto on 8,4 miljardia euroa.

Lisätietoja: Cumulus-lukitussarja (LINKKI) ja esittelyvideo uutuudesta ulkokäytössä (LINKKI, youtube)