Kätevä IoT-laite syntyy ilman paristoja

Silicon Labsin xG22E-tuoteperheen uuden järjestelmäpiirit on suunniteltu toimimaan esimerkiksi ilman paristoja toimivissa IoT-laitteissa. Tuotesarja koostuu alhaisella teholla toimivista BG22E-, MG22E- ja FG22E-piireistä. Mukana on myös uudenlaiset e-peasin kehittämät energiankeräyspiirit.

Silicon Labsin uudet SoC-piirit antavat laitevalmistajille mahdollisuuden toteuttaa aiempaa helpommin korkean suorituskyvyn Bluetooth Low Energy (LE), 802.15.4-pohjaisia IoT-ratkaisuja. xG22E-tuoteperhe on varustettu useilla erilaisilla ominaisuuksilla, jotka on suunniteltu minimoimaan energiankulutusta ja tekemään siitä yhteensopiva erilaisten energiankeruutekniikoiden kanssa.

Piireille käyttösähkö saadaan keräämällä ulkoisista lähteistä, kuten sisä- tai ulkovaloista, ympäristön radioaalloista ja kineettisestä liikkeestä energiaa. Näin ei tarvita vaihdettavia paristoja tai verkkovirtaliitäntää. Uutuuspiirit tarjoavat muun muassa vähän energiaa kuluttava kylmäkäynnistyksen sekä paluun lepotilaan. XG22E piiri herää vain kahdeksassa millisekunnissa ja käyttää tähän vain 150 mikrojoulea.

Energiaa säästävä syvän unen nopea herätys vähentää valmistajan mukaan herätysenergiaa 78 prosenttia verrattuna aikaisempiin järjestelmäpiireihin. Piiri tarjoaa myös herätysvaihtoehdot, kuten RFSense-, GPIO- ja RTC-herätyslähteet syvimmästä EM4-lepotilasta. Uusien järjestelmäpiirien lisäksi Silicon Labs hyödyntää ​​toisen yrityksen, e-peasin energiankeruun PMIC-tehonhallintapiirejä.

Yritysten yhteistyömä on syntynyt Siliconlabsill kaksi xG22E Explorer Kit -kehityskorttia. Niistä toinen hyödyntää e-peasin AEM13920-kaksoisharvesteriratkaisua ja toisessa kortissa on AEM00300-piiri, joka kerää energiaa satunnaisemmista pulsseista.

Lisää:  Silicon Labs (LINKKI), xG22E (LINKKI) sekä e-peas (LINKKI), AEM13920 (LINKKI) ja AEM00300 (LINKKI).