Säteilyn kestävät transistorit avaruuteen ja ilmailuun

Microchip on julkaissut uusia säteilyä kestäviä bipolaari-transistoreita, jotka täyttävät militaari- ja ilmailualueen pienen annoksen ELDRS-säteilyherkkyydet. 

Microchipin avaruuden ja ilmailun erillistransistorivalikoima kattaa säteilytasot JANSE (30 Krad), JANSK (50 Krad) ja JANSU (100 Krad). Niistä esimerkiksi JANSU-transistori kestää jopa 100 Kradin säteilyannoksen 10 mrad sekunnissa annosnopeudella. JAN-transistorit on testattu ja hyväksytty amerikkalaisen sotilasstandardin ELDRSä-vaatimuksiin, mukaan lukien MIL-STD-750 ja  MIL-PRF-19500.

Microchipillä on Yhdysvaltain Lawrencessa Massachusettsissa sekä Irlannin Ennisissä piiritehtaat, jotka on omistettu erityisesti ilmailu- ja puolustuspuolijohteiden valmistukseen sekä testaukseen. Microchip oli myös ensimmäinen, joka toimitti asiakkailleen Total Ionizing Dose (TID) -luokitellun säteilyn kestävät kaksinapaiset liitostransistorit (BJT).

Uusimmat JANSE (30 Krad), JANSK (50 Krad) ja JANSU (100 Krad) transistorit ovat nyt saatavilla. Niiden lisäksi Microchipin valikoimista löytyy avaruus- ja ilmailukäyttöön säteilyä kestäviä mikro-ohjaimia, FPGA-siruja, Ethernet- ja tehopuolijohteita sekä radiokomponentteja ja erilaisia järjestelmämoduuleita.

Sotilaskäyttöön sekä ilmailussa ja avaruussovelluksisa tarvitaan entistä enemmän säteilyä kestäviä komponentteja, jotka täytettävä tietyt perusvaatimukset säteilyn osalta. Ja niitä niitä hallinnoi Yhdysvalloissa Defense Logistics Agency (DLA), joka varmistaa myös piirivalmistajien kanssa komponenttien luotettavuuden erityisen Joint Army Navy (JAN) -merkintäjärjestelmän kautta.

Lisää: Microchip (LINKKI), ilmailun, avaruuden ja puolustukset piiriratkaisut (LINKKI), tuotetietoa ELDRS-bipolaaritransistorit (LINKKI) ja jakelijat-hakusivu (LINKKI).