Embedded World: Renesas paketoi IoT-kehityksen

Renesas aikoo rynnistää uudella Synergy -alustallaan esineiden internettiin. Yritys kertoi viime viikon Embedded World 2016 tapahtumassa tarjoavansa uuden alustansa mukana veloituksetta ruotsalaisen IAR Systemsin Embedded Workbench-kehityspaketin.

Renesas aikoo muuttaa uudella Synergy-piiri- ja ohjelmistoalustallaan perinteistä ohjainpiirimarkkinaa. Yritys näkee, että alustavalinta on oltava selvästi helpompaa. Sitä varten yritys on solminut yhteistyösopimuksen ruotsalaisen IAR Systemsin kanssa.

IARCEOStefanSkarinRenesasin Synergia-kehitysalusta sisältää veloituksetta jaettavan erikoisversion IAR Embedded Workbenchistä. Se on Synergian kanssa toimiva integroitu C/C++ kääntäjän ja debuggerin kehitysalusta. Mukana on myös analyysityökalu C-STAT ja runtime analysointityökalu C-RUN.

”Veloituksetta ei kuitenkaan tarkoita ilmaista”, sanoi Embedded Worldin  lehdistötilaisuudessa Nürnbergissä IAR Systemsin toimitusjohtaja Stefan Skarin (kuvassa). Hän ei halunnut tarkemmin avata Renesasin ja IAR:n välistä sopimusta.

Uuden työkalu- ja oheisohjelmistojen kautta Renesas uskoo voivansa nopeuttaa esineiden internettiin (IoT) suunnattujen tuotteiden suunnittelua. ”Tarjontamme kasvattaa näin arvoaan sekä kehittäjille että loppuasiakkaille”, toteaa Renesasin IoT-liiketoimintayksikön markkinointijohtaja Mark Rootz.

Renesasin julkisti Nürnbergissä myös uudet S124 Synergy -saran mikro-ohjaimet, jotka sopivat hyvin esimerkiksi anturisovelluksiin pienen tehonkulutuksen ja tarkkojen analogiaosuuksiensa ansiosta. Mikro-ohjaimia tukee IAR Systemsin ohjelmistojen lisäksi päivitetyt versiot Renesasin omasta Synergy Software Package (SSP) ja e² studio Integrated Solution Development Environment (ISDE) -työkaluista.

LISÄÄ: Reneasin Synergy-tuotesivu (LINKKI) ja Synergy-ohjainpiirit (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI, valitse sivulta Suomi)

Päivitetty 10.18