Teollinen internet tuli diesel-moottoreihin

Linnavuoressa maatalouden työkoneiden diesel-moottoreita valmistava Agco Power on ottanut internetin käyttöön moottoreiden seurannassa ja muutosten tekemisessä. Kehityshankkeessa on ollut mukana tamperelainen ohjelmistotalo Intopalo.

Entinen Sisun moottoritehdas on nykyisin osa amerikkalaista Agco-konsernia.  Tehdas valmistaa vuodessa 30.000 dieselmoottoria. Henkilöstön määrä on noin 700.

Käyttöönotettu teollisen internetin ratkaisu paransi, Agco Powerin kehityspäällikkö Ari Konttisen mukaan merkittävästi moottoreiden seurattavuutta, hallintaa ja muutosten ennakoimista. Ohjelmistotalo Intopalo tuki yrityksen teollisen internet-hanketta.

Tamperelainen ohjelmistotalo soveltaa ratkaisuissa yrityksen toimitusjohtaja Juha Latvalan mukaan uutta ohjelmistoteknologiaa, kybertietoturvaa ja koneoppimista. Yrityksessä on 31 työntekijää.

’’Asiakkaamme hakevat joko tehokkuuden lisäämistä nykyisissä toiminnoissa tai haluavat löytää uusia liiketoimintamahdollisuuksia’’, Latvala kertoo.  ’’Pyrimme ottamaan teknologian lisäksi ottamaan huomioon myös yrityksen liiketoiminnan luonteen ja organisaation’’.

Latvalan mukaan teollisen internetin junasta ei nyt kannata jäädä pois olipa toimiala mikä tahansa, sillä aina joku kilpailijoista hyppää junaan joka tapauksessa. Tästä syystä yhdenkään yrityksen ei kannata tuudittautua siihen ajatukseen, että tämä ei koske meitä.

Seuraavan viiden vuoden aikana nähdään hänen mukaansa huikean eron niiden yritysten välillä, jotka lähtivät mukaan teolliseen internetiin tai niihin jotka päättivät jättäytyä sivuun.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016