Kouluihin elektroniikkaa ohjelmoinnin opetukseen

Ensi syksystä lähtien ohjelmointi on tulossa oppiaineeksi suomalaisiin kouluihin. Suomalainen Robbo on kehittänyt kouluille pienikokoiset ohjelmoitavat robotit ja koekortit. Niitä esitellään  Kaapelitehtaalla tänään ja huomenna lauantaina järjestettävässä robotiikkaturnauksessa.

Pienikokoiset opetusrobotit ja opetusmateriaalit on suunniteltu yhteistyössä Helsingin Yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen ja Innokas-kokeiluverkostossa mukana olevien koulujen kanssa.  Tavoitteena on ollut löytää pedagogisesti päteviä opetuksen työkaluja.robbo_robotti

Kokeilurobotit yhdistävät robotit ja erilaiset anturit ohjelmoinnin opetteluun. Käytännön ohjattavan robotin avulla lapsia voidaan innostaa tutkimaan ympäristöään ja auttaen ongelmanratkaisun kehittämisessä.

“Robbon vahvuuksia ohjelmoinnin opettelussa ovat ehdottomasti sen helppous ja monipuolisuus, kertoo pienoisrobottia myyvän Robbo-yrityksen projektipäällikkö, Kristina Z. Karkkonen.

”Laitteet taipuvat moniin eri tarkoituksiin ja osallistavat lapsia aivan uudella tavalla”, Karkkonen perustelee. Robotissa on useita erilaisia antureita ja langaton bluetooth tietokoneyhteyttä varten.

Suomalaisrobottien ohjelmoinnista on tehty mRobbo_ophjelmoitava_alustaahdollisimman helppoa. Robotit tottelevat käyttäjän tekemiä ohjelmallisia komentoja, jotka luodaan avoimeen lähdekoodiin perustuvalla, visuaalisella Scratch-ohjelmointikielellä.

Scratch on MIT Media Labissa, Yhdysvalloissakehitetty ohjelmointikieli.

Pienoisrobotit valmistetaan Turussa. Robotin lisäksi tarjolla on ohjelmoitava, mikroelektroninen alusta. Molemmat ratkaisut perustuvat suosittuun Arduinoon. Robotin hinta on 250 euroa ja kokeilu kortti sata euroa.

Ohjelmoitavassa alustassa on Arduinon lisäksi valoanturi, mikrofoni, kaiutin, ledejä, painikkeet ja liukusäädin. Kortti ohjelmoidaan robotin tavoin Scratchilla tai halutessa myls Arduino IDE-kehitystyökaluilla.

 

LISÄÄ: Robbo Europe (LINKKI) ja  Innokas 2016 tapahtumasivustolla (LINKKI).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

https://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016