Parempaa ääntä ja kuvaa Helsinkiin

Finnkino ottaa tänään käyttöön Helsingissä uutta kuva- ja ääniteknologiaa. Scape tarjoaa aiempaa parempaa ääntä ja kuvaa. Uuden salin ensimmäinen elokuva on Independence Day: Uusi uhka.

Finnkino tuo Suomeen uudenlaista teatteritekniikkaa. Helsingin keskustan Tennispalatsi 1 -elokuvasalin on asennettu Dolby Atmos -äänentoistojärjestelmä ja Barco DLP D-Cinema -laserprojektori.

Saliuudistuksen on suunnitellut Finnkinon tekninen päällikkö Ari Saarinen tiimeineen. ’’Dolby Atmos -järjestelmän kaiuttimia on asennettu joka puolelle salia, myös katsomon kattoon, jolloin ääni täyttää kirjaimellisesti koko salin ja ympäröi katsojan joka puolelta’’, kertoo Saarinen.

Kuvaa varten salissa on Barcon DLP-D-laserprojektori DP4K-60L. joka on Finnkinon mukaan teknisesti alan kehittyneimpiä ja valovoimaisimpia DLP D-Cinema 4K-projektoreita. Poikkeuksellinen kirkas kuva luo todentuntua myös 3D-elokuviin.

Ääni- ja kuvamaailman lisäksi ykkössalin kokonaisilme muuttuu. Katsomo on uusittu ja valkokangas on 185 neliön kokoinen.

”Scape-sali on vastauksemme heille, jotka haluavat viedä elokuvakokemuksensa täysin uudelle tasolle, sanoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

LISÄÄ: Scape-teatterin tekniikkaa on esitelty tarkemmin UHD4K.fi -sivulla (LINKKI) .

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille -Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639