Nosturi viestii kunnostaan

Tamperelainen Bronto Skylift on paketoinut maailmalla oleviin nostolaivoihinsa Soneran M2M-koneyhteydet. Näin nostolavat voivat olla yhteydessä Bronton taustajärjestelmään.

Teollinen internet on monien mielestä vasta tulossa, mutta koneyhteyksien avulla yritykset ovat tuoneet teollista internettiä käyttöön jo useita vuosia. Bronto Skylifin tavoin yritykset voisivat tänä päivänä valvoa koneitaan, laitteitaan, kiinteistöjään tai ajoneuvojaan M2M- ja IoT-palveluiden avulla riippumatta siitä, missä päin maailmaa nämä sijaitsevat.

’’Yhteyden avulla havaitsemme ja korjaamme myös vikatilanteet nopeammin. Tällä hetkellä meillä on yhteys laitteisiimme yli 30 maahan”, sanoo Jouni Haapaniemi Bronto Skylift Oy:ltä.

Ratkaisun avulla asiakas saa Haapaniemen mukaan enemmän tietoa nostimen käytöstä ja näin ollen pystyy käyttämään nostintaan tehokkaammin. Soneran kanssa laaditun sopimuksen myötä noin 500 Bronto Skylift Oy:n nosturia varustetaan Soneran SIM-korteilla.

Uudenlaisten koneyhteyksien ja IoT-ratkaisujen uskotaan mullistavat yritystoiminnan ja luomaanuusia toimintamalleja, joilla voidaan parantaa tuottavuutta merkittävästi.

Sonera tarjoaa IoT-laitteet, globaalin M2M-tiedonsiirron, käsittelyn, tallennuksen, analytiikan sekä sovelluskehitysratkaisut, sanoo Soneran M2M-liiketoiminnan myyntijohtaja Peter Feiring.

Tarjolla on valmis M2M-laitepaketti, jossa on liikkeen ja kiihtyvyyden sisältävä moduuli GPS-paikannusta sekä anturit lämpötilan ja kosteuden tarkkailua varten. M2M-moduulissa on jo sisäänrakennettu SIM-kortti ja moduulin voidaan hallita ja hälytysasetuksia muokata netin kautta.

Tässä Soneran M2M-raportti