Hampurilainen ja sähköä, kiitos

Hampurilaisravintola Hesburgerille on Turkuun avattu sähköautojen ensimmäinen pikalatausasema. Yhteistyössä Virtapiste-palvelun kanssa uusia pikalatausasemia tulee vielä tämän vuoden aikana, Helsinkiin ja Pulkkilaan.

Hesburger ja sähköautojen Virtapiste-latausasemaverkostoa operoiva Liikennevirta Oy ovat solmineet laajamittaisen yhteistyösopimuksen, jonka myötä Hesburger laajentaa hampurilaisravintoloidensa tarjontaa sähköautojen latauspalveluihin.

”Sähköautoilun edistäminen istuu erinomaisesti myös yrityksemme ympäristöpolitiikkaan”, sanoo Hesbyrgerin varatoimitusjohtaja Jari Vuoti (kuvassa).

Hesburgerin latauspisteet näkyvät Virta-älypuhelinsovelluksessa, josta asiakas voi tarkistaa, onko pikalatauspiste vapaana. Puhelintuki palvelee ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä.

Liikennevirta Oy vastaa Hesburgerin pikalatauspisteiden toiminnasta ja asiakaspalvelusta. Latauspisteiden toimittaja on porvoolainen Ensto Chago, jonka laitteistolla voi täyssähköautojen lisäksi ladattavia hybridiautoja. Sähköauton lataaminen pikalaturilla kestää noin 20 minuuttia ja lataaminen on toistaiseksi maksutonta.

Liikennevirta operoi sähköautojen latausverkostoja kahdessa maassa: Virta.-latausverkostoa Suomessa sekä Swisscharge.ch –verkostoa Sveitsissä. Yrityksen omistaa 18 suomalaista johtavaa energiayhtiötä. Suomessa Virta.-latausverkosto käsittää Suomessa yli 90 latauspistettä.